Bugun...


Bodrum’da balıkçıların ağlarına takıldı, görenler şoke oldu
Tarih: 14-05-2022 10:51:58 Güncelleme: 14-05-2022 10:56:58 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde balıkçıların ağlarına takılan iki dev domuz köpek balığı görenleri şoke etti. Su Ürünleri Mühendisi Banu Serin “Bölgemizde çok ender görülen bir tür. Birkaç kez Akdeniz’de görüldü, Gökova’da görülmesi ekolojik açıdan güzel bir şey, zararlı bir tür değil zaten çoğunlukta derinlerde yaşıyor” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2022 10:51

Bodrum’da balıkçıların ağlarına takıldı, görenler şoke oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çiftlik köyü açıklarındaki Orak Adası yakınlarında Gizem isimli teknesi ile ağ atan balıkçı 40 yaşındaki evli iki çocuk babası 40 yaşındaki Ali Kızılyurt’un ağlarına takılan iki ilginç balık türü görenleri şaşkına çevirdi. Kızılyurt’un ağları ile birlikte teknesine çektiği ve karaya getirdiği balıkları görenler şoke oldu. Bölgedeki birçok usta balıkçı balığın türünü belirleyemedi.

 

 

UZUN ZAMANDIR İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Pamukkale Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi’nde görevli su ürünleri mühendisi ve proje asistanı Banu Serin SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Bu Oxynatus Centrina Latince ismi olan domuz köpekbalığıdır. Çok ender görülür. Birkaç kez Akdeniz’de tespit etmiştik. Gökova görülmesi güzel bir şey. Genellikle kumlu ve çamurlu bölgelerde yaşar ve 600 metrenin üzerinde derinliklerde görülür, ender olarak 50-60 metrelere kadar çıkar. Herhangi bir zararlı yönü yoktur” diye konuştu.

 

 

 30 YILLIK BALIKÇIYIM İLK KEZ RASTLIYORUM

Balıkçı Ali Kızılyurt ise “Balıkçı olarak doğduk büyüdük. Bu türü ilk kez gördüm. Ağların içinde diğer balıklarda görünce önce korktum çekindim, ne olduğunu bilmediğimiz bir tür. Biz zaten çok derine ağ atmayız. Bu nedenle temkinli davranarak karaya getirdim, araştırılsın türü bulunsun, bilinsin istedim. Çünkü iklimin değişmesi ile bölgemizde ilginç türde balıkların çoğaldığını biliyoruz. Uzmanların bildiği bir tür ve zararsız olması bizi rahatlattı” ifadelerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI