Bugun...


19 Mayıs kutlamaları buruk başladı, Gaziler bayraklarını alıp üzüntü içinde evlerine döndüler
Tarih: 19-05-2022 11:38:34 Güncelleme: 19-05-2022 14:51:34 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine katılmak için gelen gazi ve şehit yakınlarının törende protokole alınmadığı iddia edildi. Halkın en arkasında törenleri gözü yaşlı izleyen gaziler, bayraklarını ve Atatürk posterlerini alıp evlerine döndüler.

facebook-paylas
Tarih: 19-05-2022 11:38

19 Mayıs kutlamaları buruk başladı, Gaziler bayraklarını alıp üzüntü içinde evlerine döndüler

Türkiye Muharip Gaziler Bodrum Şubesi yöneticileri  ise“Tam 15 yıldır bu protokolde yerimiz vardı. Siyasi parti temsilcileri kadar mı değerimiz yok. Kaymakamlıktan her zaman durduğumuz yerde duramayacağımız ve protokolde yerimiz olmadığı belirtildi. Çok üzgünüz ve yüreğimiz kırgın, diğer törenlere de katılmayacağız, gazilere bunu reva gördüler, evimize dönüyoruz” dedi. Gaziler üzgün bir şekilde evlerine döndü. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugün sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda başladı. Çelenk sunumu için düzenlenen törene Kaymakam Bilgehan Bayar, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, protokol, siyasi parti temsilcileri öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

9 AYLIK VELENA KÖYLÜ’DE İLK BAYRAMINI YAŞADI

Bazı vatandaşların Atatürk fotoğraflı tişörtler, şapkalar ve başlıklarla törene katıldıkları görüldü.Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde yaşayan bankacı 28 yaşındaki Tuğçe Köylü ise törenlere ellerinde Türk ve Atatürk bayrağı ve 9 aylık bebeği Velena Köylü ile birlikte katıldı. Tuğçe Köylü “Velena ile ilk bayramımızı coşku içerisinde kutluyoruz. Atatürk’ün bize, Türk gençliğine armağan ettiği en güzel bayramlardan birini yaşıyoruz, dünyada böyle bir bayram yok” dedi.

 

 

GAZİ VE ŞEHİTLERE PROTOKOLDE YER VERİLMEDİ

Törenlerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra halkın en arkasında duran ve törenleri oradan takip eden yaklaşık 30 kişilik Türkiye Muharip Gaziler Bodrum Şubesi üyesi ve şehit yakını dikkat çekti.  Belediye Meydanı’ndaki törenin bitiminden sonra dernek üyeleri ve yöneticileri açıklama yaparak şu iddialarda bulundu. "Bugün büyük bir  üzüntü yaşıyoruz. Bu ülke için kanını canını veren gazi ve şehit yakınlarımıza 200 kişinin katıldığı tören protokolünde yer bulamadılar. Kaymakamlıktan verilen bilgide artık protokolde yerimiz olmadığı söylendi. Tam 15 yıldır onurla gururla her bayramda yerimizi alıyoruz. Tören alanında siyasi parti temsilcileri, kurumlar ve kuruluşlar kadarmı değerimiz yerimiz yok, bugün gazilere bunu reva gördüler. Çok üzgünüz, kırgınız. Bu nedenle Bodrum Kalesi’ndeki törenlerede katılmama kararı aldık evlerimize dönüyoruz” dediler.

 

 

 

ÜZGÜN KIRGIN VE GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE EVLERİNE DÖNDÜLER

Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri dev Türk bayrakları ile Atatürk posterlerini alarak Belediye Meydanı’ndan ayrılan gazilerden bazıları ise “Biz bu ülke için canımızı kanımı verdik.Koca belediye meydanında düzenlenen törenin protokolüne alınmadık.. O nedenle arkalarda arkada durduk İstiklal Marşımızı onurla söyledik. 15 yıldır en önde onur ve gururla duruyorduk. Nerede durduğumuz çok önemli değil ama en arka sıralarda olmak bizi üzdü, tören alanına dahil edilmek her zamanki gibi protokolde yer almak isterdik” dedi.

Resmi makamlardan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre iddiaların gerçeği yansıtmadığı böyle hassas bir günde bu konuların gündeme getirilmesinin doğru olmadığı belirtildi.

Konu ile ilgili resmi açıklama gelirse aynen yayınlayacağız.

 

TÖRENLER BODRUM KALESİ'NDE DEVAM ETTİ

Bodrum Kalesi’nde devam eden törenlerde  Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Gökçe Başol yaptığı konuşmada  “19 Mayıs 1919’da İstanbul’un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya özgürlük, umut ve güven tohumları ekişinin 103. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Bu güzel günde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkanları saygıyla anıyor, mürettebattan kaptanına erinden Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tümünün önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.” diye konuştu. 

Kutlama programında Bodrumspor wushu sporcularının wushu gösterisi ile lise öğrencilerinin 19 Mayıs Orotoryosu, İzci Ekibi Gösterisi ve 1919 Bitmeyen Yolculuk adlı etkinlikle sürdü. 

 

 

 

 

(Gaziler geçen yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarında en önde yer almışlardı)




Editör: Yaşar Anter



Ayhan Eyikocak / 20-05-2022 08:06:00

Gitmeyecek, bu kararın gerekçesini soracaktınız efendiler. Ayrıca, kaymakamlık,belediye ve silahlı kuvvetlerinde çelenkleri konulmamış, tıpkı 23 nisandaki gibi.... Bununla ilgili yasanın iptalini isteyeceğiz tüm muhalefet olarak.



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI