Bugun...


BODRUMLU KADINLARIN CEMR PROTOKOLÜ İMZA SEVİNCİ
Tarih: 08-03-2020 23:38:30 Güncelleme: 08-03-2020 23:42:30 + -


Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği -CEMR protokolüne imza attı.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2020 23:38

BODRUMLU KADINLARIN CEMR PROTOKOLÜ İMZA SEVİNCİ

BODRUMLU KADINLARIN CEMR PROTOKOLÜ İMZA SEVİNCİ 

 

Bodrum Belediyesi, Türkiye’de bu anlaşmaya imzalayan 27’nci belediye oldu. Protokolü, Bodrum Belediye  Başkanvekili Tamer Mandalinci imzaladı.

 

 

ONLARCA KADININ ALKIŞLARI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

 

Bodrum Belediye A.Ş. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo Kafe’de gerçekleşen “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği” imza törenine, Bodrum Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Datça, Marmaris ve Fethiye’den gelen kadın meclislerinin sözcüleri ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ile çok sayıda kadın katıldı.

 

 

HER İLÇEDE ALO ŞİDDET HATTI OLUŞTURULMASI İSTENDİ

 

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada Muğla ilinin her ilçesinde kent konseyi kadın meclislerinin ve sığınma evlerinin kurulması talepleri dile getirilerek yerel yönetimlere eşitlik birimi ve kadın dayanışma merkezleri ile Alo Şiddet Hattı’nı oluşturmaları çağrısında bulunuldu.

İmzalanan sözleşme ile Bodrum Belediyesi’nin kadın-erkek eşitliği ilkesini yaşamın her alanında hayata geçirmeyi kamusal  bir görev olarak kabul ettiğini kaydeden Mandalinci

“CEMR sözleşmesine imza atarak, Eşitlik Eylem Planı geliştireceğiz ve iki yıl içinde uygulamaya koyacağız, gerçek eşitliği hayata geçirmek için kurum ve kuruluşlarla koordine içinde olacağız, kadınları, kentimizle ilgili karar alma süreçlerine eşit bir şekilde dahil edeceğiz. Eşitlikçi bir toplumun inşasında en büyük görev biz yerel yönetimlere düşüyor. Örgüt yapılarımızda, politikalarımızda, faaliyetlerimizde cinsiyet eşitliğini temel almamız şart. Bu, toplumsal barışın temel gereksinimidir.Bizler, Bodrum’un kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı bir kent olması için var gücümüzle çalışacağız. Bodrum’daki kadınların özgürlük ve umudunun, tüm ülkemize dalga dalga yayılmasını diliyorum”  dedi.

 

 

AMACIMIZ BAŞKA BİR BODRUM YARATMAK

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan “CEMR’in imzalanması, Bodrum’daki kadınların bir araya gelip, kendileri için politika yazdıkları ve uluslararası sözleşmeye yerel idarenin imza attığı bir gün. Biz kadınlar bir araya geldik ve siyasette sözümüzü ürettik, yerel siyaseti nasıl istediğimizi tanımladık. Nihayet, kadınlara da, kadınların politikalarına da olmazsa olmaz diyen ve  yan yana yürünecek politikanın altına imza attı, O da Ahmet Aras’tır.  Ahmet Aras’ın ifade ettiği o politika bugün seçildikten sonra sürüncemeye bırakılmadı. Bodrum’daki kadınlar da kararlıydı. Artık Bodrum’daki kadınlar Ahmet Aras’ta kararlı. Biz bir araya gelir ve yol yürümeye devam edersek başka bir Bodrum yaratabiliriz” dedi.

Konuşmaların bitiminde  CEMR anlaşması alkışlar arasında imzalandı.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI