Bugun...


“Andronovo Kültürü” Türk Bozkır Kültürünün Doğuşu
Tarih: 08-10-2020 21:18:10 Güncelleme: 08-10-2020 21:18:10 + -


Atlı Türk savaşçıları dünyaya hükmetmişlerdir ve bunun ilk safhası ise Türk tarihinde “Andronovo” adı verilen kültür dönemidir.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2020 21:18

“Andronovo Kültürü”  Türk Bozkır Kültürünün Doğuşu

“Andronovo Kültürü” üzerine Türk tarihi açısından ilk müstakil araştırma olan bu eser, Türklüğün üstün vasıflarını, medeniyetini, bozkır temelli Türk kültürünün dünya tarihindeki rolünü gösteren çok önemli bir monografi olma özelliği taşıyor.

Türkler tarihte atı evcilleştiren, onun üzerine binip uzak coğrafyalara giden, onun üzerinde kılıç sallayıp ok atan bir millettir. Türklük bugünkü konumunu belki de atın üzerinde savaşmaya, onunla yayıldıkları yerlerde tutunmaya borçludurlar. Türk tarihinde Andronovo Kültürü denen safhada Türkler, esasen MÖ II. bin yılın ortalarında yoğun bir şekilde olmak üzere ata binip ok atarak dünyanın dört bir tarafına yayılmışlardır.

Yazar Elvin Yıldırım, arkeolojik kaynaklara, tarih vesikalarına ve yıllardır sürdürdüğü saha araştırmalarına dayanan bu eserinde, Türk milletinin bütün tarihini şekillendiren bozkır medeniyetini, konar-göçer yaşantısını, atlı kültürünü, sanatını, madenciliğini, işlemeciliğini, aletlerini, eşyalarını, estetiğini, dünya görüşünü, mitolojisini, yani bir bütün olarak tüm hayatını değerlendiriyor ve Türklüğün en eski çağlarına ışık tutmaya çalışıyor.

 

 

Yayınevi: Ötüken Neşriyat
Yazar: Elvin Yıldırım
Sayfa Sayısı: 356
Basım Tarihi: Ağustos 2020
Fiyat: 65 TL




Kaynak: kitaptansanattan.com

Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI