Bugun...


ÖLÜMÜNE YOLCULUK, BODRUM AÇIKLARINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ
Tarih: 03-03-2020 13:19:09 Güncelleme: 03-03-2020 14:57:09 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’a geçmeye çalışan 7 kaçağın bulunduğu lastik İstanköy (Kos) adasına 200 metre kala Yunan sahil güvenlik botu tarafından engellendi.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2020 13:19

ÖLÜMÜNE YOLCULUK, BODRUM AÇIKLARINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ

ÖLÜMÜNE YOLCULUK, BODRUM AÇIKLARINDA FACİADAN DÖNÜLDÜ

Yunanlı bu kez bottaki göçmenleri geminin önüne sürdü

ANTERHABER -  Geriye dönmesi istenen bottaki kaçaklar 140 metre uzunluğundaki dev konteynırın altına ezilme tehlikesi geçirdi,. Yunan sahil güvenliğinin dev gemiye uyarı yapmadığı  ve geminin göçmenlerin farkına varamadan yoluna devam ettiği görüldü. Bodrum sahillerinden görenlerin yüreğini ağzına getiren olayda insanlar “Bu nasıl vicdansızlık” dedi. Olay Sözcü tarafından saniye saniye görüntülendi.

 

 

ADAYA 200 METRE KALA DURDURULDULAR

 

Bodrum’ un Akyarlar mahallesi Aspat mevkiinden bu sabah saatlerinde bindikleri üç metrelik lastik bot ile Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adasına geçmeye çalışan 7 Suriyelinin bulunduğu bot adanın Platio plajına 200 metre kala Yunan sahil güvenlik botu tarafından durduruldu. Geri dönmesi istenen  göçmenler direndi. Bu kez Yunan sahil güvenlik botu küçük göçmen botunu itekleyerek sahilden 500 metre açığa çıkardı.

 

 

140 METRELİK DEV TANKERİN ALTINDA KALMAKTAN ŞANS ESERİ KURTULDULAR

ÖLÜMLE BURUN BURUNA BÖYLE GELDİLER, YUNAN ASKERİ GEMİYİ UYARMADI

 

Yunan sahil güvenlik botunun itekleyerek 500 metre açığa çıkardığı göçmen botu, aynı anda Selanik’ten gelerek Güney Kıbrıs’a gitmekte olan 22 metre genişliğinde 140 metre uzunluğundaki Portekiz bayraklı Musıc isimli dev konteynır gemisinin üzerlerine doğru geldiğini görünce şok oldu. Ellerindeki eşyaları kazaklarını ve ceketlerini sallayarak geminin dikkatini çekmeye çalışan göçmenler başarılı olamadı. Yunan sahil güvenlik botunun ise dev gemiye göçmenlerin bulunduğu uyarısını yapmadığı için hiç hız kesmediği ve direk göçmenlerin üzerine doğru geldiği görüldü. Yaşananlar Akyarlar sahilinden saniye saniye vatandaşlar tarafından izlendi.

 

 

ÖLÜMDEN BİRKAÇ METRE İLE BÖYLE KURTULDULAR.

 

Göçmen botu dev tankerin altında ezilmekten birkaç metre ile kurtulduğu görüldü. Göçmen botunun ardından yeniden Platio plajına çıktığı ve Yunan sahil güvenliğin müdahale etmediği görüldü.

Evli iki çocuk babası 48 yaşındaki Demir Selman “bu nasıl bir insanlık konteynır gemisi  mültecilerin üzerine geliyor ezecek öldürecek ve Yunanlı kılını kımıldatmadı, Yunanlı uyarı yapsaydı gemi hız keserdi rota değiştirirdi  böyle bir şey olmadı buradan rahatlıkla gördük” dedi.

Yunanistan’ın İstanköy adasına son 24 saat içerisinde 70, Kilimli (Kalimnos) adasına ise 34 kaçağın geçtiği belirtildi.



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI