Bugun...


Dolar kurundaki oynaklık yabancı turistlere yaradı, kiralık evlere talep patlaması
Tarih: 21-12-2021 12:53:19 Güncelleme: 21-12-2021 12:53:19 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde ev kiralarının dolar kurunun yükselişi karşısında arttığı ve önümüzdeki yaz aylarında yerli turistin kiralık ev bulmada güçlük çekeceği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 21-12-2021 12:53

Dolar kurundaki oynaklık yabancı turistlere yaradı, kiralık evlere talep patlaması

 Karanbey İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal “Bugünlerde Bodrum sokakları ve mekanları bu ara yabancılarla dolu. Kimi tatil yapmak için burada kimi ise yatırım yapma amacıyla geldi. Gerek konut, gerekse de arsa satın almaya çalışıyorlar. Bu nedenle Bodrum’da 2. el konut piyasasında ciddi bir talep olduğu gözleniyor” diye konuştu. Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle yaz aylarını Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 ve 3’er aylık dönemler halinde ev geçiren yabancı turistlere yaradığı belirtildi. İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka ve Türki Cumhuriyetleri’nden vatandaşların şimdiden önümüzdeki yaz için villa kiralamalarına başladığı belirtilirken yerli turistin ise dolardaki belirsizlik nedeniyle villa kiralayarak tatil yapma sürecini ötelediği belirtildi.

 

BODRUM EV SATIN ALMAK VE KİRALAMAK İSTEYEN YABANCILARLA DOLDU

Bodrum’daki emlak piyasası hakkında bilgi veren Karanbey İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal “Bugünlerde Bodrum sokakları ve mekanları bu ara yabancılarla dolu. Kimi tatil yapmak için burada kimi ise yatırım yapma amacıyla geldi. Gerek konut, gerekse de arsa satın almaya çalışıyorlar. Bu nedenle Bodrum’da 2. el konut piyasasında ciddi bir talep olduğu gözleniyor. Yine aynı şekilde kiralık evlerde de hareketlilik yaşanıyor” dedi.

 

 

YABANCILARIN YAZLIK KİRALAMASI HIZLANDI

Yabancıların bir kısmının yaz tatillerini şimdiden planladığını aktaran Özgenal, “Yabancılarda tatil planlarını genelde kışın yaparlar. Hem bunun etkisi hem de dövizin etkisiyle Bodrum için de planlar yapılmaya başlandı. Bir kısmı yazın kalacakları evleri tuttu bile. Genelde 2-6 ay arasında kiralamalar yapılıyor” diye konuştu.

 

YERLİ TURİSTE EV KALMAYACAK

Yabancıların gösterdiği ilgi nedeniyle yerli turistlerin kiralık yazlık bulmakta zorlanacağına dikkat çeken Özgenal, “Evlerin çoğu dolmaya başladı bile. Böyle giderse mart, nisanda hiç yer kalmayacak. Ayrıca döviz nedeniyle ev sahipleri de yabancı tatilcileri tercih ediyor. O nedenle yerli turistin yaz için kiralık villa bulması çok zor olacak. Bulabilenlerin ise ciddi ücretleri gözden çıkarması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ VE DALGALANMA YERLİ TURİST BEKLEMEDE VE ŞAŞKIN

Bodrum’daki gayrimenkul ve emlak danışmanı Veysel Uyanık ise yaptığı açıklamada “Pandemi ile birlikte tatilcinin profili değişmeye başladı. Yerli turistin önemli bölümü ev kiralayarak ailecek izole şekilde tatil yapmayı tercih ediyor. Doların aşırı dalgalanması nedeniyle önümüzdeki yaz sezonu için yerli turistlerin ev kiralaması sürecinde bir duralama oldu. Ancak doların yükselmeSi Avrupalı turistin ev kiralayarak tatil planları yapma sürecini erkene çekti. Şu anda Avrupa’dan yoğun bir talep var” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI