Bugun...


MİDİLLİ ADASINDA CORANAVİRÜS TESPİT EDİLDİ.ADADA ALARM VERİLDİ.
Tarih: 10-03-2020 16:54:08 Güncelleme: 10-03-2020 16:54:08 + -


Yunanistan’ın Midilli adasında 40 yaşındaki bir market işletmecisinde coranavirüs çıkması üzerine adada alarma geçildi. Sokaklarda bugün 1000 adet coranavirüs uyarısını içeren broşürler dağıtıldı. Güney Ege adalarında alarma geçildi.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2020 16:54

MİDİLLİ ADASINDA CORANAVİRÜS TESPİT EDİLDİ.ADADA ALARM VERİLDİ.

YUNANİSTAN'IN MİDİLLİ ADASINDA CORANAVİRÜS ÇIKTI

 

ACİL SAĞLIK DESTEĞİ EKİBİ İSTENDİ

ANTERHABER - Yunanistan’a ait Midilli adasındaki Ploris mahallesindeki bir market işletmecisinde coranavirüsü tespit edilmesinin ardından Midilli Belediyesi alarma geçti. Ploris mahallesindeki okullar kapatıldı, Midilli kent merkezi ile adadaki diğer mahallelerin toplu taşıma araçları ve otobüslerinde , işyerlerinde dezenfekte çalışmaları başladı. Midilli Belediyesi’nde kriz merkezi oluşturuldu. Midilli Tabib Odası, Atina’daki Yunanistan Tabib Odası’nda acil sağlık ekibi desteği istedi.

 

 

SOKAKLARDA BROŞÜRLER DAĞITILDI

 

Midilli şehir merkezi ile mahalle ve köylerde coranavirüs uyarısı ve tedbirlerini içeren sağlık broşürleri dağıtıldı. Bugün 1000 adet broşür dağıtıldığı ve devam edeceği belirtilirken adada spor, eğitim, kültür ve sanat etkinlikleri tamamen durduruldu. Göçmenlerin şehir merkezine inmeleri geçici bir süre için yasaklandı. Adadaki Moria kampına belediye ve askerler aracalığı ile yiyecek içecek taşınmaya başlandı.

 

TÜM GÜNEY EGE ADALARINDA İPTALLER BAŞLADI 

 

Yunanistan’ın Dodacanese denilen Güney Ege’de yer alan ve 12 ada da alarm verildi tüm , spor , sanat, toplantı, gösteri  kültür etkinlikleri iptal edildi. Girit ve Atina’da bu adalara ek sağlık ekipleri gönderildi. Askeri birliklerde sağlık ekiplerine yardım için alarma geçti. Adalarda hava ambulansları konuşlandırıldı. 12 adalar arasında Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Patmos, İstanköy, Meis, Rodos, Tilos, Kerpe (Karpathos ), Kilimli , (Kalimnos).




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI