Bugun...


ADANALILAR HAKLI ÇIKTI ! KEŞKE 2020' YE HİÇ GİRMESEYDİK...
Tarih: 31-12-2020 22:01:15 Güncelleme: 31-12-2020 22:03:15 + -


BU HABERİ 20 mART 2020 TARİHİNDE YAPMIŞTIK..Adanalılar yılbaşı gecesi "2020'ye girmek istemiyoruz, biz direk 2021'e geçeceğiz" dedi. Yaşananlar onları haklı çıkardı. 2020'nin geride bıraktığımız 80 gününde hem Türkiye'nin hem de dünyanın başına gelmedik felaket kalmadı. Kıyamet mi kopacak?

facebook-paylas
Tarih: 31-12-2020 22:01

ADANALILAR HAKLI ÇIKTI ! KEŞKE 2020' YE HİÇ GİRMESEYDİK...

ADANALILAR HAKLI ÇIKTI ! KEŞKE 2020' YE HİÇ GİRMESEYDİK...

 

2020 yılı öyle bir geldi ki hem Türkiye'de hem de dünyada felaketler ardı ardına geldi hala da gelmeye devam ediyor. NBA yıldızı LeBron James'in "Bizim asıl iptal etmemiz gereken 2020 yılı" diye dünyanın genel kanaatini özetlediği 2020'de tüm dünya Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla boğuşuyor. 2020 yılında Türkiye ve dünya için hangi felaketler meydana geldi? İşte o felaketler...

Kenya’da bir koruma bölgesinde, dünyada yaşadığı bilinen son beyaz zürafa ve yavrusu avcılar tarafından öldürülmüş. 2020 yılı alternatif “kıyamet” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

31 Aralık 2019... Farklı saat dilimlerinde olsa da tüm dünya eskiyi geride bırakıp ortak umutlar ve dileklerle yeni bir yılı karşıladı. Çünkü insanoğlu, değişmeyen dünya düzeninde sadece aktörlerin farklılaştığını bilse de yaşamaya dair inancını yaşatmak için umut ve hayal etmekten başka yolu olmadığını biliyor. Bu hayal kimi için daha iyi bir ev, kimi için kaybettiği sağlığı, kimi için hayat standartını yükselteceği daha iyi bir maaş, kimi için hak ettiği terfi... Farklı dileklerle de olsa insanların 2020'den ortak beklentisi herşeyin daha iyi olmasıydı. Ama olmadı. Dünyanın korkuyla ve çaresizlikle teslim olduğu corona virüsü, düşen uçaklar, depremler, şehitler...

 

 

Koronavirüs salgını dünyayı sarsıyor


Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs (Covid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Çin'de 3245 kişi hayatını kaybederken, salgının yeni merkezi Avrupa'da İtalya ölümlerle sarsılıyor. İtalya'da Corona virüsü nedeniyle son 24 saatte 427 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki ölü sayısı 3405'e çıkarak salının başladığı Çin'i geride bıraktı. Türkiye'de ölü sayısı 4 olarak açıklandı. Dünya ekonomisi neredeyse durma noktasına gelirken, sokağa çıkma yasakları ya da insanların korunmak için eve kapanmasıyla dünya genelinde hayat neredeyse durma noktasına geldi. 

 

 

Türkiye'de koronavirüsten 4 kişi öldü 


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının dün itibariyle 4'e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybeden hastanın 85 yaşında bir kadın olduğunu belirten Bakan Koca, toplam vaka sayısının ise 359'a ulaştığını ifade etti.

 

 

Cesetler askeri kamyonlarla yakılmaya götürüldüler


İtalya'da koronavirüs salgını nedeniyle son 24 saatte 427 kişi hayatını kaybederken, ölenlerin sayısı 3 bin 405'e çıktı. İtalya'da kabus büyürken, hasta yataklarının yanında tabutlar hazırda bekletiliyor. Durumun en kötü olduğu yerlerden biri olan Bergamo'da morgda yer kalmayınca koronadan ölenlerin cesetleri askeri kamyonlarla taşınarak yakılmaya başlandı.

 

 

Elazığ ve Malatya depremi: 41 kişi öldü


24 Ocak akşamı Türkiye bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği 6,75 kilometre olan depremde 37’si Elazığ’da, dördü Malatya’da olmak üzere en az 41 kişi hayatını kaybetti, bin 607 kişi de yaralandı. Arama-kurtarma çalışmaları sonucunda 45 kişi enkazdan sağ çıkarıldı.

 

 

Van'da çığ felaketi: 41 kişi hayatını kaybetti


Türkiye’nin yüreğini yakan başka bir afet haberi ise Van’dan geldi. Van-Bahçesaray karayolunda 5 Şubat’ta üzerine çığ düşen minibüsteki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sürerken, can kurtarmaya gidenler bölgeye düşen ikinci çığda canlarından oldu. 11 asker, 9 korucu, 2 itfaiye erinin aralarında bulunduğu 41 kişi hayatını kaybetti.

 

 

İdlib'te 2020 yılında 62 askerimiz şehit oldu


İdlib’te ateşkes kararına uymayan Rusya destekli Suriye Rejim ordusu, Rus savaş uçakları ve son olarak da bölgedeki radikal örgütlerin saldırıları sonucu 62 askerimiz şehit düştü. 

 

 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda facia


Pegasus Havayolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapan uçağı, 5 Şubat akşamı Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişi sırasında pistten çıktı. İçinde ikisi bebek 177 yolcu ve altı mürettebat bulunan uçak savrularak üçe bölündü. Kazada üç kişi öldü, 180 kişi yaralandı.

 

 

Manisa'da 5 bin kadar deprem oldu


22 Ocak’ta Manisa’nın Aksihar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki ilk depremin ardından kent aylardır irili ufaklı depremlerle sarsılıyor. 22 Ocak'tan bugüne kadar bölgede 5 binin üzerinde irili ufaklı deprem meydana gelirken, bazı depremler İzmir, Balıkesir ve İstanbul’dan da hissedildi. Bölge halkının tedirginliği sürüyor.

 

 

İran intikam için kazara yolcu uçağını vurdu: 176 kişi öldü


İran Devrim Muhafızları'nın lideri Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD silahlı İHA'ları tarafından Irak'ta öldürüldü. Süleymani’yenin cenazesi oluşan izdihamda 50 kişi hayatını kaybetti. İran, Irak'taki ABD üslerini füzelerle hedef aldı. Ancak İran füzelerinden biri Tahran Havalimanı'ndan kalkan ve Ukrayna'ya giden Ukrayna Havayolları'na ait bir yolcu uçağını vurdu. Uçakta bulunan yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişiden kurtulan olmadı.

 

 

Avustralya'da 6 ay süren yangınlarda 28 kişi, 1 milyar 250 bin hayvan öldü


Son dönemin en büyük yangınlarından birisi Avustralya’da meydana geldi. Eylül 2019’da başlayan ve ocak ayında etkisini arttıran yangınlarda 28 kişi öldü, 10.3 milyon hektar alan yok oldu, yaklaşık 2 bin ev küle döndü. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Avustralya, yaptığı en son açıklamada 1,25 milyar hayvanın direkt yangınlarda ya da yangınlardan ötürü hayatını kaybettiğini tahmin ettiklerini belirtti. Ülke yangınların ardından bölge sel felaketi, kum fırtınası ve ceviz büyüklüğünde doluyla karşılaştı. 

 

 

Kobe Bryant ve kızının feci ölümü


NBA’in efsane basketbolcusu Kobe Bryant 26 Ocak'ta 13 yaşındaki kızı Gianna ile birlikte helikopter kazasında hayatını kaybetti. 5 kez NBA şampiyonluğu, 3 kez MVP ödülünü kazanan Bryant’ın ölümü tüm basketbol dünyasını hüzne boğdu.

 

 

Çekirge istilası açlık korkusunu hortlattı


Çekirge istilası tarım alanlarını tehdit ediyor Doğu Afrika’da son 70 yılın en büyük çöl çekirgesi istilası gerçekleşti. Çekirge istilası, Afrika’da başladıktan sonra yayılım gösterdi ve dünya gündemine girdi. İstilacı çekirgeler son olarak İran ve Irak’ta ortaya çıktı. Hakkari Yüksekova'da da çekirge sürüleri görüldü. Uzmanlar, göçmen çekirge sürülerinin her gün on binlerce insanla aynı miktarda gıda tüketebileceğini ve böylece üretimi, gıda güvenliğini ve milyonlarca canlının hayatını tehlikeye atabileceğini söylüyor




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI