Bugun...


ORTAKENT, DENİZİN DİBİ SÜPERMARKET GİBİ, YOK YOK....
Tarih: 26-02-2020 14:32:18 Güncelleme: 26-02-2020 19:21:18 + -


Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Deniz Dibi Temizliği etkinliği bugün Ortakent plajında devam etti.

facebook-paylas
Tarih: 26-02-2020 14:32

ORTAKENT, DENİZİN DİBİ SÜPERMARKET GİBİ, YOK YOK....

Denizin dibi süpermarket gibi ne ararsan var

Denizden çıkmayan kalmadı

Dalgıçların denizden öğrenci ve esnafın ise karadan yaptığı temizlikte denizin dibinden çıkan atıklar süpermarketleri aratmadı , Otomobil lastiğinden şezlonga, çaydanlıktan aydınlatma lambasına kadar yaklaşık 200 kg. atık toplandı.

 

 

DENİZDEN ÇIKMAYAN KALMADI…

 

Turizm sezonu öncesinde  Bodrum yarımadasının cennet koylarında gerçekleştirilen ve Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi tarafından yapılan temizlik etkinliğinin Ortakent etabına, kadın dalgıç merve nur Yaylalı  12 dalgıç katıldı. Dalgıçlar sahilde 1 25 metre kadar olan derinlikte ki otomobil lastiği, cam ve pet şişe, bira kutuları, aydınlatma lambası, çaydanlık, şezlong, tabak, çatal, pis su borusu, havlu, battaniye, ayakkabı, terlik , mont ve benzeri eşyaları çıkardı.

 

 

 Denizde tüplü ve tüpsüz dalış yapan dalgıçların dip temizliği sürerken kıyıda ise Mümtaz Ataman İlkokulu 4. sınıf öğrenci ve öğretmenleri sahil şeridini çöplerden arındırdı.

Ortakent sahilindeki bazı işletmelerinin personellerinin de katıldığı temizlik çalışması yaklaşık iki saat sürdü. Azmak girişi, liman için ve civarı ile kıyı şeridinde yapılan temizlikte 115 kg araç lastik, 48 kg plastik ambalaj, 27 kg cam 19 kg metal ve 36 kg da tekstil ve bahçe atığı toplandı.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kıyıda ayrıştırılan atıklar geri dönüşüm için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

 

 

AKDENİZ FOKLARININ BARINMA ALANIDA TEMİZLENECEK

 

“Denize En Çok Mavi Yakışır” etkinliği 28 Şubat 2020 Cuma günü, bir süre önce kesin korunacak hassas alan ilan edilen Yalıkavak-Küdür Yarımadası’nda devam edecek. Bodrum Belediyesi’nin çevre duyarlılığı konusunda farkındalığı geliştirmek ve özellikle çocuklara doğa ve deniz sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı etkinlik kapsamında sezona kadar toplam 15 koy atıklardan arındırılmış olacak.



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI