Bugun...


Karcılıoğlu “Rahatlık ve vurdumduymazlık tatil yöresinde salgını tetikliyor”
Tarih: 16-06-2020 12:38:25 Güncelleme: 16-06-2020 12:38:25 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu ilçeye gelenlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu ve salgın hastalığın hızla yayılacağı yönünde izlenimler edindiklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2020 12:38

Karcılıoğlu “Rahatlık ve vurdumduymazlık tatil yöresinde salgını tetikliyor”

Karcılıoğlu “Rahatlık ve vurdumduymazlık tatil yöresinde salgını tetikliyor”

 

Karcılıoğlu  “Bodrum sınırları içine girenler tedbiri elden bırakıyor,  aşırı rahatlıyor, bu da salgına davetiye çıkartıyor. Bu rahatlığın ve vurdumduymazlığın COVID-19’a ne şekilde davetiye çıkartacağının bilinir olmasına rağmen ne yazık ki henüz bilinçlenememişiz. Yeni normalleşmenin hiçbir şekilde turizme etkisi olmamıştır. Özellikle, halkın çoğunun geçim kaynağının turizm gelirlerinden olduğunu düşünürsek, alınan önlemlerin yeterli olmadığı gözler önündedir” diyerek acil önlem alınmasını istedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki BOYD Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu yeni normalleşme sürecinde yasakların kalkmasının ardından turistik ilçeye ikinci konutları olan vatandaşların başta olmak üzere birçok yerli turistin tatil için geldiğini ve nüfus artışının hızlandığını söyledi.

 

BODRUM SINIRINA GİRENLERİ RAHATLIK VE VURDUYDUYMAZLIK İÇİNE GİRİYOR

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden tatil için Bodrum’ a gelenlerin Bodrum sınırlarına girdikten sonra aşırı bir rahatlık ve vurdumduymazlık içine girdiklerini belirten Karcılıoğlu “Bodrum sınırlarına giren ne maske kullanıyor nede sosyal mesafeye uyuyor. Bodrum‘ a gelen aşırı bir rahatlama içerisinde. Kimin ne hastalık getirdiğini bilmiyoruz. Bu rahatlığın ve vurdum duymazlığın COVID-19’a ne şekilde davetiye çıkartacağının bilinir olmasına rağmen ne yazık ki henüz bilinçlenememişiz. Yeni normalleşmenin hiçbir şekilde Turizme etkisi olmamıştır. Özellikle, halkın çoğunun geçim kaynağının Turizm gelirlerinden olduğunu düşünürsek, alınan önlemlerin yeterli olmadığı gözler önündedir” dedi.

 

YENİ NORMALLEŞMENİN TURİZME ETKİSİ OLMADI

Karcılıoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Hem vatandaşlarımız hem tesislerimiz açısından, normalleşme kavramının yanlış anlaşıldığı ve ışık hızında bir normalleşme ile ne kadar karanlığa çıkılabileceği paradoksu yaşanıyor olmasıdır. Bugün itibariyle tüm sahiller doludur, sosyal mesafe, maske takma mecburiyeti diye bir uygulama neredeyse yoktur kafeler , restoranlar ve AVM’ler  aynı şekildedir. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen aldığımız duyumlar Bodrumda vakaların ciddi ölçüde artmış olmasıdır. Böyle gidersek, ekonomiyi hareketlendirmek adına alınan açılım kararlarının ileride ekonominin dinamiklerini tamamıyla yok edeceği ve tamiri imkânsız sonuçlara yol açacağı endişesi içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

 

YABANCI TURİSTİ GETİREMEZSEK ARTIK TURİZMDEN BAHSETMEMİZ MÜMKÜN OLAMAZ

Karcılıoğlu“ Eğer bizler yabancı turist   gelişlerini eskiden olduğu gibi sağlayamaz isek bu ülkede artık turizmden bahsetmemiz mümkün olmayacaktır.

Bunun doğal sonucu olarak top yekûn etkilenecek turizm destinasyonlarının en başında Bodrumumuz gelmektedir. Bodrumun stratejik hedefi, güvenli tatil destinasyonu ve güvenli yaşam alanı oluşturabilme olmalıdır. Bunun için atılan adımların ve amaçların çok iyi belirlenmesi gerekmektedir.  Şu bir gerçek ki, yıllardır Bodrum tatil bölgesini Avrupa pazarlarında satan ve milyonlarca turistin bölgemizi ziyaret etmesini sağlayan yurtdışı tur operatörleri, bölgemizde atılabilecek küçük bir tohumun yeşermesini beklemekte olduğu inancındayız” şeklinde ifade etti.

 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE ACİL ÖNLEM ALMALI

Karcılıoğlu açıklamasında “Başta belediye başkanımız olmak üzere Kaymakamımıza, ve diğer yetkili kurum ve kuruluşlara bu konuya el koymalarını, hem yaşayanları, hem gelen tatilcileri, hem de hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlara virüsün bulaş etkisini artıracak davranışlardan  uzaklaştırmak, gerekli önlemleri kesintisiz ve radikal ölçülerde almalarını rica ediyoruz. Bu durumları değerlendirmek ve gerekli önlemlerin alınması noktasında sektörün etkili bir STK sı olarak 18.06.2020 Perşembe günü saat 17:00 de Bodrium Otelde geniş katılımlı Yönetim Kurulu toplantısı yapacağımızı ve akabinde aldığımız kararlar ile ilgili basın açıklaması yapacağımızı bilgilerinize sunuyoruz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI