Bugun...


FLAŞŞ. FLAŞ. BAKAN ERSOY’DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR KİSSEBÜKÜ’NDE ARKEOLOJİK KAZILAR BAŞLIYOR
Tarih: 19-04-2019 11:45:27 Güncelleme: 19-04-2019 13:15:27 + -


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün sabah saatlerinde STK’larla buluştu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ‘ın Mosolium Projesi sunumunu dinleyen Bakan Ersoy, Barış Meydanı’ndaki kiliseyi gezdi, açıklamalarda bulundu. Mimarlar Odası ve STK’larla görüşen Bakan Ersoy iki otelinin yapılacağı Kisebükü Adalıyalı koyunun bitişiğindeki Arkeolojik Alan’da pazartesi günü kazı ve kurtarma çalışmalarının başlayacağını söyledi. Bakan Ersoy’a ziyaretler

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2019 11:45

FLAŞŞ. FLAŞ. BAKAN ERSOY’DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR  KİSSEBÜKÜ’NDE ARKEOLOJİK KAZILAR BAŞLIYOR

FLAŞŞ. FLAŞ. BAKAN ERSOY’DAN EZBER BOZAN AÇIKLAMALAR

KİSSEBÜKÜ’NDE ARKEOLOJİK KAZILAR BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün  sabah saatlerinde STK’larla buluştu, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezdi. Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal ‘ın Mosolium Projesi sunumunu dinleyen Bakan Ersoy, Barış Meydanı’ndaki kiliseyi gezdi, açıklamalarda bulundu.  Mimarlar Odası ve STK’larla görüşen Bakan Ersoy  tur teknelerin ve yatların en önemli duraklarından biri olan Kisebükü koyundaki 1. Derece Arkeolojik Alan’da pazartesi günü kazı ve kurtarma çalışmalarının başlayacağını söyledi. Bakan Ersoy’a ziyaretleri sırasında  Muğla Ak parti İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ve Kaymakam Bekir Yılmaz eşlik etti.


Yaklaşık 4 saat Bakan Ersoy ile birlikte bulunan ve Dünyanın yedi harikasından biri olan Mosolium Projesi’nin sunumunu yapan Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal “Sayın bakanımızın kültür ve tarihi mirasımıza sahip çıktığını görmek bizleri çok mutlu etti. Bu sabah bakanımıza dünyanın yedi harikasından biri olan Mosolium Projesi’ni canlandırmak için sunum yaptık çok beğendi ve değerlendireceğini söyledi. Bunun arkasından sayın Ersoy Barış Meydanı’ndaki Kilise’yi gezdi ve bilgi aldı. Bizim için en önemli olan açıklamalardan biride Kissebükü için geldi” dedi.

KİSSEBÜKÜ’NDE PAZARTESİ ARKEOLOJİK KAZILAR BAŞLIYOR

Kartal “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ersoy pazartesi günü cennet Gökova’daki Kissebükü koyundaki 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nda kazı ve kurtarma çalışmalarının başlaması talimatını verdiğini belirterek, oradaki binlerce yıllık tarih gün ışığına çıkarıldığında koya gelen turistler hem denize girebilecek hemde karaya çıkarak tarihi dokuyu gezebilecek. Bakanımız bize , Bodrum bizim turizmde para kazandığımız ilk yer ben burada doğdum burada öleceğim, ilçeme zarar vermek aklımın ucundan bile geçmez. Seçim öncesinde verdiğimi sözlerin hepsi bir bir yapılacak. Ben STK ‘lar ile birlikte çalışıp Bodrum’un binlerce yıllık tarihine kültürüne katkıda bulunmak istiyorum, bu değerler onlarca yıl atıl kalmış, bunların neden tüm ülkemize ve dünyaya tanıtmayalım, birlikte hareket edersek bu güzellikleri tüm dünya görür, Bodrum doğal güzelliklerinin yanısıra arkeolojik cazibe merkezi haline gelir, dedi. Bence Bakan Ersoy şu ana kadar Bodrum için gelen en büyük şans, sayın bakanımızın bu iyi niyetli çabalarını ve çalışmalarını değerlendirmek ve destek vermemiz gerekiyor  diye düşünüyorum” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI