Bugun...


Valilik’ten eylem ve etkinliklere yasaklama kararı geldi
Tarih: 29-07-2020 19:49:53 Güncelleme: 29-07-2020 20:08:53 + -


Valilikten yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yapmış olduğu ilk Cuma hutbesi ile ilgili olarak protesto amaçlı Adliye önlerinde veya farklı yerlerde toplanarak eylem ve etkinlikler düzenleneceği duyumu alındığı belirtilerek bu tür eylem , açıklama ve protestoların “kamu düzeni sağlığı ile genel güvenlik ve asayiş” açısından yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 29-07-2020 19:49

Valilik’ten eylem ve etkinliklere yasaklama kararı geldi

Valilik’ten eylem ve etkinliklere yasaklama kararı geldi

Muğla Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “Bazı sivil toplum kuruluşları veya gruplar tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılması sonrası Diyanet İşleri Başkanı  Ali Erbaş’ın yapmış olduğu ilk Cuma hutbesi ile ilgili olarak protesto amaçlı Adliye önlerinde veya farklı yerlerde toplanarak eylem ve etkinlikler düzenleneceği duyumu alındığı belirtilerek bu tür eylem , açıklama ve protestoların  “kamu düzeni sağlığı ile genel güvenlik ve asayiş” açısından yasaklanmasına karar verildiği açıklandı.Kararın bir günlüğüne alındığı belirtildi.

Muğla Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada,

 

*** Bu kapsamda gerçekleşecek etkinliklerin ilimiz genelinde düzenlenmesi durumunda, pandemi sürecinde alınan tedbirlerde aksaklığa yol açacağı, ayrıca yapılacak olan  eylem ve etkinliklere katılımcı şahıslar ile vatandaşlarımız veya kolluk kuvvetleri arasında istenmeyen sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşürülebileceği değerlendirilmektedir.

 

***İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükleri ile başkalarının hak ve özgürlükleri ile genel asayişin korunması amacıyla, mülki idare amirliklerinin uygun göreceği sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacak diğer etkinlikler hariç olmak üzere

 

***5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri hükümleri doğrultusunda,bu kapsamda yapılabilecek olan umuma açık alanlarda,toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çelenk koyma, stant açma, oturma eylemi. imza toplama, bildiri, broşür dağıtma, toplanma, konvoy oluşturma, anma vb. her türlü eylem ve etkinliklerin, 28.07.2020 Salı günü (1 gün) süre ile ilimiz mülki sınırları içerisinde kamuya açık alanlarda “kamu düzeni sağlığı ile genel güvenlik ve asayiş” açısından YASAKLANMASI'na karar verilmiştir, denildi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI