Bugun...


BODRUMLULAR YARIN ADALIYALI İÇİN MAZI’YA GİDİYOR.. ADALIYALI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR.
Tarih: 07-05-2019 13:14:40 Güncelleme: 07-05-2019 13:14:40 + -


Başta Kissebükü Adalıyalı olmak üzere Gökova ve koylarının betonlaşmaya karşı mücadele amacı ile kurulan Denizde Birlik Platformu bugün Denizciler Derneği önünde İskele Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Yarın yapılacak Adalıyalı turistik tesisleri ÇED toplantısı öncesinde düzelenen bilgilendirme toplantısı Bodrumlulardan büyük ilgi gördü.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2019 13:14

BODRUMLULAR YARIN ADALIYALI İÇİN MAZI’YA GİDİYOR..  ADALIYALI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR.

BODRUMLULAR YARIN ADALIYALI İÇİN MAZI’YA GİDİYOR..

ADALIYALI VAZGEÇİLMEZİMİZDİR.

Başta Kissebükü Adalıyalı olmak üzere Gökova ve koylarının betonlaşmaya karşı mücadele amacı ile kurulan  Denizde Birlik Platformu bugün Denizciler Derneği önünde İskele Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Yarın yapılacak Adalıyalı turistik tesisleri ÇED toplantısı öncesinde düzelenen bilgilendirme toplantısı Bodrumlulardan büyük ilgi gördü.

Denizdi Birlik Platformu üyeleri Tuna Altunkaya, Avukat Betül Cinmen, Fethi Kasırga, kaptan  Arif Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi  eski Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ,  Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz, Denizci Yaman Olgaç, Rüştü Tezcan, katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yaman Olgaç “Hiçbir dernek veya siyasi parti adına konuşmuyoruz. Tüm amacımız Adalıyalı’da imara açılmak istenen 125 bin metrekarelik bir alanın betonlaşmaya yenik düşmemesini sağlamak, bu nedenle avukatımız Betül Cimen gerekli bilgileri verecek” dedi.

Olgaç’ın konuşmasının ardından Av. Cinmen Adalıyalı’nın kronolojik olarak Adalıyalı’nın yapılaşmaya açılmak istendiği süreci anlattı.

GÖKOVA’DA SADECE ADALIYALI’ NIN TAHSİSİ YAPILDI. BAŞKA ÖRNEĞİ YOK

 Açılan davalar ve mücadele konusunda bilgi veren Av. Cinmen “Milletvekilleri TBMM ‘ne soru önergesi vererek mücadeleyi sürdürdüler. Torba yasa değişikliği ile hükümet orman alanları içerisinde turizm alanları tespit edip ihaleye verebilirim kanununu çıkardı. Gökova körfezinde kıyıda orman alanı olupta turizme tahsis edilen Adalıyalı’dan başka bir yer yok. Koca Gökova’da sadece Adalıyalı 49 yıllığına tahsis edildi, Ersoy Holding.. Bizim dışımızda tahsisin iptali için Bodrum Şehir Plancıları Odası ve bizler dava açtık.2018 ‘in nisan ayında 1/25 binlik planın yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bu çok önemli. ÇED raporu öncesi yapılan bu halk bilgilendirme toplantısında önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileri aşarak belkide bir suç işleyerek yeniden planlama yapmış durumda, sanki hiç yürütmeyi durdurma kararı yokmuş gibi. ÇED sürecini tamamen kesecek imar planı iptali kararınıda vereceğini bekliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarının düzenlenmesi safhasında yürütmeyi durdurma kararlarını göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Bu uygulamalar bakanlığın prestijinide sarsmaktadır. ÇED sürecine gelişimizde , daha önce ÇED gerekli değildir kararı verilmiş ve ÇED süreci atlanmak istedi, ancak biz buna dava açtık, bu dava sürecinde her inceleme 7-8 akademisyen tarafından yapıldı. Didik didik analiz eden raporlar raporlar verildi, Adalıyalı hakkında. Bunlar devam ederken Ersoy İnşaat bu kez ışık hızıyla ÇED istiyoruz dedi ve büyük hızla ÇED toplantısı yapılma kararı verildi” dedi.

Cinmen, “İlan edilen halk bilgilendirme toplantısı yarın sabah 09.00’da Mazı köyünde yapılacak, küçük bir kahvede yapılacak. Halkın oraya gidip Adalıyalı ile ilgili bilgileri orada anlatacağız, halkın taleplerini görüşlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na  ileteceğiz” dedi.

BODRUMLULAR ADALIYALI’NIN ARKASINDA.

Yaman Olgaç “Mazı’daki toplantıya gitmek için 4 otobüs ile hazırlığımızı yaptık. ÇED toplantısı için yarın sabah 07.00’de Belediye’nin önünden otobüsler kalkacak herkesi bu toplantıya bekliyoruz. Bodrum’un Adalıyalı ‘nın arkasında olduğunu göstermeliyiz herkesi bu toplantıya bekliyoruz” dedi.

Denizde Birlik Platformu üyesi Tuna Altunkaya “Pekçok algı yönetimi yapılıyor. Hiçbir yatırıma karşı değiliz tabiki turizm teşvik ve yatırımlarla artacaktır. Ancak yatırım yapılacak diye mavi yolculuğu bitirmeye kimsenin hakkı. Bugün bu yatırım ile başlayacak sonra bütün Gökova’ya yayılacak ve teknelerin yatların gidecek yeri kalmayacak” dedi.

Basın toplantısı soru ve cevaplarla sona erdi.

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI