Bugun...


OKUL GEMİSİ ALKIŞLARLA KORNALARLA SAMSUN’A GİTTİ..
Tarih: 07-05-2019 11:01:24 Güncelleme: 07-05-2019 11:49:24 + -


Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, bu sabah Bodrum limanından alkışlar, kornalarak ve bayraklarla demir alarak Samsun’a hareket etti. Ege’den Karadeniz’e Gazi’nin Anısına 100.Yıl Rotasında sloganı ile yola çıkan okul gemisini yüzlerce Bodrumlu törenle uğurladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2019 11:01

OKUL GEMİSİ ALKIŞLARLA KORNALARLA  SAMSUN’A GİTTİ..

OKUL GEMİSİ ALKIŞLARLA KORNALARLA BAYRAKLARLA SAMSUN’A GİTTİ..

Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, bu sabah Bodrum limanından alkışlar, kornalarak ve bayraklarla demir alarak Samsun’a hareket etti.  Ege’den Karadeniz’e Gazi’nin Anısına 100.Yıl Rotasında sloganı ile yola çıkan okul gemisini yüzlerce Bodrumlu törenle uğurladı.

 Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün denizcilik ülküsünü gerçekleştirmek için 18 yıldır engin denizlerde bayrağımızı dalgalandıran Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, bu sabah 09.45 ‘de Bodrum limanından törenle demir alarak yelkenlerini Samsun’a açtı.

UĞURLAMA TÖRENİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜ

Okul gemisini Samsun’ a uğurlama törenine Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı CHP’ li Ahmet Aras, sanatçı Zülfü Livaneli, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve yüzlerce Bodrumlu katıldı. Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri ise ellerinde Türk bayrakları ile törene katılarak gemicileri uğurladı.

Mustafa Cengiz kaptanlığında, belediye meclis üyesi Mustafa Coşkun’un komodorluğunda 14 denizci ile Samsun’a yola çıkan STS Okul gemisinde ayrıca belgesel yapımcısı gazeteci Nebil Özgentürk’de 4 kişilik ekibi ile seyahati belgesel haline getirmek için yola çıktı.

ZÜLFÜ LİVANELİ “ATATÜRK VE ARKADAŞLARI KURTULUŞ MEŞALESİNİ YAKMIŞTIR”

İstanbul’dan onlarca yelkenli tekne ile Karadeniz’e açılıp 19 Mayıs 2019 tarihinde Atatürk’ün Samsun’da ayak bastığı yere demirleyecek olan STS Bodrum Okul Gemisi’nin uğurlama töreninde konuşan sanatçı Zülfü Livaneli “Ülkelerin tarihlerinde çok önemli ve anlamlı günler vardır. İşte Ulu Önder Atatürk’ünde dediği gibi 19 Mayıs büyük bir irade ve atılımın ortaya çıktığı gündür. O günden itibaren bu ülkenin Kurtuluş Savaşı başlamıştır. Her şeyin yok olduğu büyük kaosun yaşandığı Anadolu’da Atatürk ve arkadaşları Samsun’dan Kurtuluş meşalesini yakmıştır. Bu nedenle O’nları saygıyla anıyoruz ve okul gemimizi Samsun’a uğurluyoruz” dedi.

Başkan Aras ise “Bodrumlulara söz verdiğimiz gibi ülkemizin kaderini değiştiren ve bu yıl 100. Yılını kutladığımız 19 Mayıs etkinliklerini coşku ve en anlamlı bir şekildi kutluyoruz. Türkiye’nin aydınlık insanlarının yaşadığı bu coğrafyada yaşamanın ve 19 Mayısı kutlamanın onurunu gururunu yaşıyoruz sizlerde bu onura ortak olduğunuz için çok teşekkür ederim. Atatürk 19 Mayıs’a ayak bastığında belki 11 ay sonra Türkiye Cumhuriyeti’ni kuracağını bilmiyordu, ama o irade ve halkımızın verdiği mücadele ile 11 ay sonra cumhuriyeti kurdu ve bizlere emanet etti. O nedenle bizde Cumhuriyet’in temelinin atıldığı bu seyahati anlamlaştırmak için okul gemimizi Bodrum’dan Samsun’a gönderiyoruz , yolları açık olsun” dedi.

KAYMAKAM YILMAZ “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ”

Kaymakam Bekir Yılmaz “Ulu önder Atatürk birlik beraberlik olduğunda bir ülkenin kaderinini nasıl değişebileceğini gösterdi. Bizler birlik ve beraberlik içinde olursak hiçbir güç önümüzde duramaz. Bodrum ‘da bu anlamlı günde birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı günün 100. Yılını kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bu nedenle bu yıl 19 Mayıs’ı tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizdede çok daha coşkulu ve etkili törenlerle kutlayacağız” dedi.

Bodrum limanından alkışlar, bayraklar ve teknelerin kornaları arasında ayrılan Okul gemisinin seyahati  19 Mayıs 2019 sabahı Samsun Tütün İskelesi'nde son bulacak.

Ege’den Karadeniz’e Gazi’nin Anısına 100.Yıl rotasında gerçekleştirilecek seyirde, STS Bodrum'un uğrayacağı limanlarda,  ülkemizin değerli sanatçı ve aydınları ile söyleşi ve dinletiler yapılacak.

STS'nin 100'üncü yıl rotası, ünlü gazeteci Nebil Özgentürk tarafından bir de belgesel çekilecek.

STS BODRUM OKUL GEMİSİ

1997’nin Ekim ayında kızağa koyulan ve 2001 Ocak’ta denize indirilen STS Bodrum; 18 yıldır engin denizlerde bayrağımızı dalgalandırmaktadır.

15 yolcusuyla seyir yapacak olan STS Bodrum'un seyir programı şöyle:

8 Mayıs 2019 Çarşamba

İzmir Pasaport Limanı'na varış (Saat: 08:00)

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda söyleşi (Saat: 09:00)

11 Mayıs 2019 Cumartesi

Çanakkale Yat Limanı'na varış ve söyleşi (Saat: 09:00)

12 Mayıs 2019 Pazar

Marmara Adası'na varış (Saat: 21:00)

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Saraylar Limanı'ndan kalkış (Saat: 07:00)

İstanbul Kadıköy'e varış (Saat: 16:00)

16 Mayıs 2019 Perşembe

Denizde buluşma (Saat: 12:30)

18 Mayıs 2019 Cumartesi

İnebolu'ya varış (02:30)

19 Mayıs 2019 Pazar

Samsun Canik Balıkçı Barınağı'na varış (Saat:05:00)

Samsun Tütün İskelesi'ne çıkış (Saat: 08:15)

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI