Bugun...


MAVİ KADIN SAYNUR GELENDOST ÖLÜMÜNÜN 17. YILINDA ANILDI
Tarih: 02-03-2020 15:26:15 Güncelleme: 02-03-2020 15:26:15 + -


Bodrum ve Türkiye’ nin çevreci anası Mavi Kadın Saynur Gelendost ölümünün 17. Yılında mezarı başında düzenlenen tören ile anıldı.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2020 15:26

MAVİ KADIN SAYNUR GELENDOST ÖLÜMÜNÜN 17. YILINDA ANILDI

MAVİ KADIN SAYNUR GELENDOST ÖLÜMÜNÜN 17. YILINDA ANILDI

 

ANTERHABER - Bodrum’da yaşayan , Türkiye’de çevre üzerinde oluşan tahribatı ve termik santrallerin yapımı sırasında düzenlediği eylem etkinlik panel ve toplantılarla Bodrum ve Gökova’dan ülkenin gündemine taşıyarak, kamuoyunun dikkatlerini çevre sorunlarına çeken ve 2 mart 2004 tarihinde 73 yaşında iken yaşamını yitiren çevrecilerin anası Saynur Gelendost   bugün Gümbet  Mahallesi’ndeki Türbe Mezarlığı’nda  düzenlenen törenle ölümünün 17. Yılında anıldı.

 

Bodrum Kent Konseyi tarafından düzenlenen anma törenine  Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, Mavi Yol Girişimi sözcüsü Filiz Dizdar, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı, Torba Güzelleştirme Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer, Sürekli Eylem Kurulu sözcüsü Reşat Uygun, Saynur Gelendost’un oğlu Sedat Gelendost ve torunu Can Gelendost ile çevreciler katıldı.

 

 

GELENDOST YAŞAYAN TÜM CANLILAR İÇİN DEMOKRASİ SAVAŞI VERDİ.

 

Reşat Uygun, Gelendost’un “Bu kavga demokrasi, hak, hukuk ve tüm canlıların yaşam kavgasıdır. Bu kavga bitmez direnişe devam” sözlerini hatırlatarak, Saynur Gelendost’un bir barış elçisi olduğunu ifade etti. Uygun, ünlü aktivistin ölüm yıldönümünde Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da çağrıda bulunarak, Saynur Gelendost’un hayali olan “Bodrum Dünya Çocukları Eko Kültür Köyü”nün hayata geçirilmesini önerdi.

Anma töreni sonunda Bodrum Belediyesi tarafından, Saynur Gelendost anısına menekşe fidesi dağıtıldı.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI