Bugun...


Ukrayna Kültür Günleri renkli görüntülere sahne oldu
Tarih: 25-08-2020 10:56:15 Güncelleme: 25-08-2020 11:22:15 + -


Bodrum'da ilk kez düzenlenen 'Ukrayna Kültür ve Tanıtım Günü' renkli görüntülere sahne oldu.

facebook-paylas
Tarih: 25-08-2020 10:56

Ukrayna Kültür Günleri renkli görüntülere sahne oldu

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Bodrumlu Ukraynalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Ukrayna'nın geleneksel yiyecek, içecek, kıyafet ve çeşitli ürünlerin sergilenerek satıldığı stantlarında açıldığı etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı CHP’ li Ahmet Aras,  belediye meclis üyeleri, Bodrumlu Ukraynalılar Derneği üyeleri, Bodrum'da yaşayan Ukraynalılar ve Bodrumlu vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu, Ukrayna Bağımsızlık Günü'nde mutluluklarını birlikte yaşadıkları Bodrumlularla birlikte kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

 

 

UKRAYNA İLE GÜZEL İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ

Ahmet Aras, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan ettiği günün yıldönümünde Bodrum’da yaşayan Ukraynalılarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek " Ukrayna ve Türkiye, bu ülkenin bağımsızlığını ilan ettiği 1991 yılından bu yana komşuluk ilişkilerini sürdürüyor. Ekonomiden, bilime, eğitimden tekniğe kadar pek çok alanda ilişkilerimiz istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bodrum’da ise bu ilişkiler zaman içinde kültürel bir dostluğa, komşuluğa ve hatta akrabalığa dönüştü. Bu güzel birlikteliğin inşasında, Bodrum’da yaşayan Ukraynalı dostlarımızın ve Ukrayna Büyükelçiliğinin katkıları çok büyük. Yakın zamanda Bodrum’da bir dernek çatısı altında bir araya geldiler. Bu etkinlik de, bu oluşumun ilk meyvelerinden biri. Ülkeleri için son derece anlamlı olan bu günde, Ukrayna’dan Bodrum’a bir dostluk köprüsü daha inşa ettiler” diye konuştu.

 

YÖRESEL BİR ETKİNLİK ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BİR GELENEĞE DÖNÜŞECEK

Aras konuşmasının devamında ise “Bodrum’da, Ukrayna Kültür ve Tanıtım Günü etkinliklerinin ilkini yaşıyoruz. Hep birlikte Bodrum’un kültür ve sanat etkinlikleri için ortak projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu sayede komşuluğumuz, kardeşliğe dönüşecek. Yöresel bir etkinliğin, önümüzdeki yıllarda geleneğe dönüşmesini temenni ediyorum. Bizler, ihtiyaç duyduğunuz her alanda sizin yanınızda olacağız. Dillerimiz, kültürlerimiz ne kadar farklı olsa da sizler de en az bizim kadar Bodrumlusunuz. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın." Diyerek sözlerini tamamladı.Etkinlik, Bodrum'da yaşayan Ukraynalı çocukların müzik ve dans gösterileri sunulmasının ardından sona erdi.

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI