Bugun...


Bilime ve sanata yön veren kadınların heykeli belediye meydanına dikildi.
Tarih: 08-03-2020 22:49:47 Güncelleme: 10-03-2020 11:26:47 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde , Belediye Meydanı’na Türkiye’de sanata ve bilime yön veren öncü 10 kadının heykelleri düzenlenen törenle dikildi.

facebook-paylas
Tarih: 08-03-2020 22:49

Bilime ve sanata yön veren kadınların heykeli belediye meydanına dikildi.

Bilime ve sanata yön veren kadınların heykeli belediye meydanına dikildi.

 

ANTERHABER - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi'nin katkıları ile Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç.Dr.  Esra Sağlık’ın “Bilime ve Sanata Yön Veren Öncü Kadınlar” heykel sergisi, Belediye Meydanı’nda ki Kadın Ağacı’nın önünde düzenlenen törenle açıldı.

 

 

Törene  Bodrum Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ile Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz , sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

 

 

ÜRETTİKLERİ, BAŞARILARI VE CESARETLERİYLE BANA IŞIK OLAN KADINLARIN HEYKELLERİNİ YAPTIM

 

Kil, Alçı ve polyester malzeme kullanılarak heykelleri yaptığını belirten Sağlık yaptığı konuşmada “Sanatçı ve akademisyen olarak bir süredir kadın konusu üzerine hem akademik hem sanatsal çalışmalar yapıyorum. Ürettikleriyle, başarıları ve cesaretleriyle bana ışık olan pek çok kadın var. Bu heykel projesini yapmaya karar verdiğim anda en çok zorlandığım aşamalardan biri isimleri belirlemek oldu. Çünkü ilham veren sayısız şahane kadınların arasından sadece 10 tanesini seçmek biraz güçtü. Seçim yaparken sadece sanattan değil, düşüncenin ve üretimin tüm alanlarından, bilimden, edebiyattan ve felsefeden de isimler olsun ve kadının her alandaki başarısı görünür olsun istedim” dedi.

 

 

MESLEKLERİNE AŞKLA BAĞLILIKLARI GÜÇ VERDİ

 

Sağlık konuşmasını Heykellerini yaparken, onların hikâyelerinin içine daha çok girme şansım oldu. Çalışma azimleri, yaşadıkları zorluklarla başa çıkma hikayeleri, mesleklerine aşkla bağlılıkları daha fazla güç verdi. Yüzlerindeki her bir çizginin sonsuz anlam taşıdığına, heykellerini yaparken bir kez daha tanık oldum.” Diyerek tamamladı.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz “Yaklaşık 5 bin yıllık tarih ve kültürel geçmişe sahip antik kentimizde sanat asla geride kalmadı. Ülkemizin en güçlü kadınları arasında yer alan 10 ismin heykelleri ile birlikte belediye meydanında yaşatılacak olması bize onur ve gurur verdi” dedi.

 

KALICI OLARAK BELEDİYE MEYDANINA YERLEŞTİRİLDİ

 

Kalıcı olarak belediye meydanında sergilenecek olan 10 kadın heykellerinde

Doktor Safiye Ali, Edebiyatçı ve Öğretmen Halide Nusret Zorlutuna, Tiyatro Sanatçısı Afife Jale, Yazar Halide Edip Adıvar, Filozof  ve Akademisyen İoanna Kuçuradi,  Opera Sanatçısı Semiha Berksoy, Arkeolog Halet Çambel, Astrofizikçi Dilhan Eryurt, Ressam Hale Asaf ve Mimar Mualla Eyüboğlu .

Konuşmaların ardından heykel sergisinin açılışı yapıldı.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI