Bugun...


FESTİVAL OYUNLARLA ALKIŞLARLA BAŞLADI
Tarih: 19-04-2019 19:34:37 Güncelleme: 19-04-2019 19:34:37 + -


Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’ nın ev sahipliğinde düzenlenen “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali” bugün akşam saatlerinde belediye meydanında düzenlenen halk oyunları gösterileri ile başladı.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2019 19:34

FESTİVAL OYUNLARLA ALKIŞLARLA BAŞLADI

FESTİVAL OYUNLARLA ALKIŞLARLA BAŞLADI

Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’ nın ev sahipliğinde düzenlenen  “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali” bugün akşam saatlerinde belediye meydanında düzenlenen halk oyunları gösterileri ile başladı.

Akademi Karya Çiçekleri ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri yöresel oyunları sergiledi. Çökertme, Harmanladı, Keklik gibi oyunlara yerli ve yabancı turistler vatandaşlarda eşlik etti. Açılış törenine süslenen bir devede getirilmesi renkli görüntülere sahne oldu. Ardından Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasından feribotlarla gelen orkestra sanatçıları ve konuklar karşılandı. Festival yarın Kumhahçe’de düzenlenecek olan festivalde yarın  saat 11.00’ de Büyükşehir Belediye Bandosu ve Kos Flarmoni Orkestrası , Atatürk İlkokulu ‘nun yürüyüşü eşliğide Belediye Meydanı’ndan Kumbahçe Meydanı’na yürüyüş yapılacak.

Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, geçtiğimiz seneye oranla daha kapsamlı ve daha dolu bir programla Kumbahçe Sakinlerini Bodrum’da yaşayan ve tatile gelenlerle buluşturacağını belirtirken, en önemli amaçlarının sezon öncesinde hazırlıklarını tamamlayan mekan sahiplerine, esnafa ve hepsinden önemlisi ev hanımlarının el emeği eserlerini tanıtarak, Bodrum Ekonomisine de canlılık katmak olduğunu söyledi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI