Bugun...


İzmit'in elektronik atıkları zeytinlikleri yanan köylüye fidan oldu
Tarih: 23-12-2021 12:30:13 Güncelleme: 23-12-2021 12:30:13 + -


Muğla’nın Milas ilçesinde Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen orman yangınları ile birlikte zeytin tarlaları kül olan köylüye İzmit Belediyesi’nden zeytin fidanı desteği geldi. İzmit Belediyesi’nin düzenlediği elektronik atık kampanyasından elde edilen gelir ile temin edilen zeytin fidanları köylüye dağıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 23-12-2021 12:30

İzmit'in elektronik atıkları zeytinlikleri yanan köylüye fidan oldu

Muğla’nın Milas ilçesinde geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan ve 13 gün süren orman yangınlarında 9 köyün zeytinlikleri yanarak kül olmuştu. Milas Belediyesi ve İzmit Belediyesi iş birliği ile yangın bölgesindeki  vatandaşlara destek olmak amacıyla 'Küllerimizden Doğuyoruz, hem doğayı koruyor hem de umutlarımızı yeşertiyoruz' sloganıyla düzenlenen zeytin fidanı dağıtımı ve dikimi Gürceğiz Köyü’nde gerçekleştirildi.

Zeytin fidanı dağıtımı ve dikimi törenine Milas Belediye Başkanı CHP’li  Muhammet Tokat, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve köylüler katıldı.

 

 

ELEKTRONİK ATIKLAR ZEYTİN FİDANI OLDU

İzmit Belediyesi ve Exitcom firması tarafından elektronik atıklardan elde edilen gelirlerle alımı yapılan zeytin fidanlarının tören alanında toplanan Gürceğiz, Akçakaya ve Bayır köylülerine  zeytin fidanı dağıtımı yapıldı. Fidan dağıtımının yapılmasının ardından Gürceğiz Mahallesi’nde bulunan dikim alanında fidanlar toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “İzmit Belediyesi düzenlediği kampanya ile yöremiz köylülerinin yaralarının sarılması için katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Yanan ormanlarımızla birlikte zeytinciliğimiz, arıcılığımız zarar gördü. Zeytincimizin yarasına merhem olabilme adına böyle çok duygulandırıcı bir kampanyayla bize destek oldular. Vatandaşlarımıza destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Zeytinciliğimizi desteklemek ve geliştirmek için de üreticilerimize hem fidan dağıtımı hem de fidan dikimi yapılacak. Biz her zaman üreticinin ve üretimin yanındayız. Sadece zeytincilikte değil diğer alanlarda da bu desteklerimizi önümüzdeki süreçte de devam ettireceğiz” dedi.

 

 

 

BU TÜR ACILARI BİRKEZ DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Başkan Tokat’ın ardından konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural “Umarım bu acılar tekrarlanmaz. Bizim de çorbada tuzumuz olsun katkımız olsun istedik. Bu acınızı paylaşmak için geldik buraya. İzmit belediyesi olarak zeytinlikleri yanan köylümüzün acısını azda olsa hafifletmek istedik” dedi.

Tören, konuşmaların yapılmasının ardından dikim alanda fidanların toprakla buluşmasıyla son buldu.




Editör: MELİS ANTER



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI