Bugun...


BESİAD orman köylüsüne 20 bin keçiboynuzu fidanı dağıttı
Tarih: 07-12-2021 14:53:32 Güncelleme: 07-12-2021 14:56:32 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz temmuz ev ağustos ayında kül olan ormanlık alanlarla birlikte tarım arazileri zarar gören köylülere Bodrum esnaf ve Sanayici İşinsanları Derneği (BESİAD) tarafından 20 bin adet keçiboynuzu fidanı dağıtıldı.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2021 14:53

BESİAD orman köylüsüne 20 bin keçiboynuzu fidanı dağıttı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yukarı ve Aşağı Mazı köylerinde geçtiğimiz Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan orman yangınlarında tarım arazileri zarar gören köylüye Bodrum Belediyesi’nin desteği ile BESİAD tarafından 20 bin keçiboynuzu fidanı dağıtıldı.

Yukarı Mazı Köyü’nde düzenlenen fidan dağıtımı ve dikim törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, geçmiş dönem başkanı Engin Kaplan ile BESİAD Yönetim kurulu üyeleri, Gardensa Peyzaj A.Ş yetkilileri ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı.

Yangınlarda zarar gören  Yalıçiftlik, Mumcular, Mazı, Yeniköy’de yaşayan çiftçilere fidan dağıtımı yapılırken bir yandanda dernek üyeleri sembolik olarak köylülerle birlikte onlarca keçiboynuzu fidanını toprakla buluşturdu.

Yangınlarda zarar gören bölgelerin demografik yapısının korunması yönünde yapılacak uzun soluklu çalışmalar gerektiğini söyleyen geçmiş dönem BESİAD Başkanı Engin Kaplan, “BESİAD olarak yangınlar bittikten sonra da bu sürecin takipçisi olmaya karar verdik. Bu sürecin önemli bir kısmı da ağaçlandırma ve yanan alanların yeşillendirilmesiydi. Bu yönde de ekonomik olarak geri dönüşü olan keçiboynuzu fidanını uygun bulduk. Belediyemizin ve BESİAD’ın finanse ettiği ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de operasyonel olarak destek verdiği, kurumların bir arada olmasını sağladığı gurur ve mutluluk verici bir proje. İnşallah bu fidanlar büyüsün ve umut olsun. Bir daha yangınlarla ve kayıplarla karşılaşmayalım.”  dedi.

 

(BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu)

 

Bölgede gerçekleşen yangında arazileri zarar gören vatandaşların yaralarını Bodrum Belediyesi olarak nasıl sararız diye hep düşündüklerini ifade eden Başkan Aras, “Köylülerimizle görüştüğümüzde bizlerden keçiboynuzu fidanı istekleri oldu. Keçiboynuzu gerçekten de katma değerli bir ürün. Eğer siz bunu alıp işleyebilirseniz, şu anda birçok üründen daha iyi kâr getiriyor. Kurumlar arası güzel bir işbirliği içinde bugün burada fide dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bodrum’daki bu güç birliği her zaman Bodrum’un faydasınadır.” diye konuştu.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI