Bugun...


GÖÇMENLERE FIRTINA ENGELİ, GEÇEMEDİLER
Tarih: 29-02-2020 13:56:03 Güncelleme: 29-02-2020 13:56:03 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinden bu sabah saatlerinde Yunanistan’a ait Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) adasına geçmek için gelen göçmenler fırtınadan denize açılamadı.

facebook-paylas
Tarih: 29-02-2020 13:56

GÖÇMENLERE FIRTINA ENGELİ, GEÇEMEDİLER

GÖÇMENLERE FIRTINA ENGELİ, GEÇEMEDİLER

ANTERHABER - Bazılarının bindikleri botun sahilde battığı ıslanarak karaya çıktıkları belirtildi. Türk sahil güvenliği açık denizde güvenlik önlemi aldı.

 

 

DENİZE AÇILAMADILAR KIYIDA KALDILAR

 

Türkiye’nin göçmenleri serbest bırakma kararı almaşımdan sonra Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan yaklaşık 30 göçmenin serbest bırakıldığı belirtildi. Yunanistan adalarına geçmek için bu gece yarısı ve sabah saatlerinde küçük botlar  ve can yelekleri ile Turgutreis ile Akyarlar mahallesi sahiline gelen göçmenler fırtına nedeniyle denize açılamadı. Bir göçmen gurubunun bota bindiği ancak denize açılmadan botun kıyıda su alıp batması üzerine ıslak kıyafetlerle karaya çıktığı belirtildi.

 

 

TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTLARI ÖNLEM ALDI

 

Denize açılacak göçmenlerin fırtına nedeni ile hayati tehlikesinin bulunması üzerine bölgede sahil güvenlik botları devriye gezmeye başladı. Fırtınaya rağmen Bodrum , Bitez, Kiremit Adası, Çatal Ada, Akyarlar, Gümüşlük ve Yalıkavak açıklarında göçmen geçişlerini kontrol eden sahil güvenlik botlarının hareketli halde oldukları görüldü.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI