Bugun...


Ortakent’te büyük yangın, yaralılar var, oteller boşaltıldı
Tarih: 21-07-2020 17:49:24 Güncelleme: 21-07-2020 18:09:24 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki bir beach clubta elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangın iki otele sıçradı.

facebook-paylas
Tarih: 21-07-2020 17:49

Ortakent’te büyük yangın, yaralılar var, oteller boşaltıldı

Ortakent’te büyük yangın, yaralılar var oteller boşaltıldı

Yaklaşık 400 turistin bulunduğu oteller boşaltıldı, korku ve heyecan dolu anlar yaşandı. Söndürme çalışmaları sırasında 12 otel çalışanı yaralandı. Söndürme çalışmalarına turistlerde katıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki bir beach clubın arazisi içinde bulunan elektrik tellerinin rüzgarın etkisi ile Palmiye ağaçlarının dallarını tutulması ile başlayan yangın heyecanlı ve korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

 

 

OTEL VE BEACH CLUB BOŞALTILDI

 

Yanyana sıralanan yaklaşık 80 palmiye ağacından çıkan alevlerin birbirine atlaması sonucu yangın büyüyerek önce beach clubın içindeki depoları ve idari binasını ardından otelin arazisine girerek çamaşırhanesine sıçradı. Yangın anında iki otelde bulunan yaklaşık 400 turist oteli boşalttı. Turistler otomobillerini yangından kurtarmaya çalıştı. Bazı araçlarda maddi hasar oluştu.

 

 

TURİSTLER BAHÇE HORTUMLARI İLE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Gurup Amirliği’ne ait 13 arazöz ile 18 itfaiye erinin yanısıra 80’ne yakın otel çalışanı da söndürme çalışmalarına katılırken odalarından çıkan turistler yangını korku dolu gözlerle izledi. Bazı turistler ise bahçe hortumları ile söndürme çalışmalarına yardım etti.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen’de olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Beach Clup işletmecisi Mustafa Yavaş “Yangın palmiyelerin tepesinden birden çıktı. Palmiyeler zaten kuruydu, alevler rüzgarın etkisi ile ağaçtan ağaca atlayarak büyüdü önce bizim depoları sonra turistik tesisin arazisine girdi en büyük şansımız yangında ölen olmaması” dedi.

 

 

12 OTEL ÇALIŞANI YARALANDI

 

İki turistik tesise ait depolar, çamaşırhane ve idari binalar yanarken işçilerin kaldıkları koğuşlarda zarar gördü. Söndürme çalışmalarına müdahale eden 12 işçi çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı. Bölgeye sevk edilen ambulanslarda işçiler tedavi edildi, 4 işçi ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Yaklaşık 30 palmiye ağacının tamam yandığı yangında turistik tesiste maddi zarar meydana geldiğini belirten eski Bodrum Belediye Başkanı ve tesisin işletmecisi Mehmet Kocadon “Rüzgar çok şiddetliydi, yangın aniden büyüdü, önce ağaçlar sonra otlar ve binalar tutuştu, neyse ki itfaiye ve personelimiz çok hızlı müdahale etti, yangında maddi zararımız  var ama tam tespit yapmadık” dedi.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın ile ilgili polis soruşturma başlattı.

 

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI