Bugun...


Covid 19 denetimleri yapıldı, kiminin kolunda kiminin çenesinin altında
Tarih: 20-08-2020 12:55:42 Güncelleme: 20-08-2020 12:58:42 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün gece gözde tatil beldeleri Yalıkavak ve Göltürkbükü’nde Covid 19 Tedbirleri Denetimleri kapsamında uygulama gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’ında katıldığı uygulamalarda birçok tatilcinin maske kullanmadığı, maske bulunduranların ise çenesinin altında ve kolunda olduğu görüldü. Uygulamaya takılan ünlü sanatçı Orhan Gencebay ise tatilcilere uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 20-08-2020 12:55

Covid 19 denetimleri yapıldı, kiminin kolunda kiminin çenesinin altında

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ nde   Kaymakam Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediyesi yetkilileri, İlçe Sağlık Müdürü Nuray Oral ile kolluk güçlerinin de katıldığı  ‘Covid-19 Tedbirleri Denetimleri’ konulu genelge kapsamında Göltürkbükü ve Yalıkavak mahallelerinde denetim gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından özellikle tatilcilere, esnafa ve vatandaşa salgınla mücadele kuralları hatırlatıldı, maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

 

 KİMİNİN KOLUNDA KİMİNİN ÇENESİNİN ALTINDA

Denetim ve uygulamada birçok tatilcide maske olmadığı görüldü. Maske taşıyanların ise ya kolunda, ya çenesinin altında yada cebinden olan maskeleri denetim yapan ekibi görünce hemen yüzlerine takmaları dikkat çekti. Koruyucu maskesi olmayan  vatandaşa ise zabıta ekipleri tarafından maske dağıtıldı. Ayrıca, işletmelerde ateş ölçer, eldiven ve dezenfektan kullanımı da kontrol edildi.

 

 

ORHAN GENCEBAY’DA DENETİME TAKILDI, VATANDAŞLARI UYARDI

Ünlü ses sanatçı Orhan Gencebay’da uygulama ve denetim ekibine takıldı, Gencebay’ın sosyal mesafeli ve maskeli olduğu görüldü. Kaymakam ve denetim ekibi ile sohbet eden Gencebay denetimlerin daha sıkı yapılması ve vatandaşa durumun ciddiyetinin anlatılması gerektiğini belirterek “Salgın henüz geçmedi, nereye gideceğini ise kimse bilmiyor, uzmanlar tüm pandemi kurallarına uyulması için gece gündüz uyarı yapıyor, ancak her nedense tatile gelen kendini bir rahatlamış hissediyor. Virüs her an her yerde bu bilinci taşımamız gerekirse 5-6 yıl maske ile yaşamayı öğrenmemiz gerekir” diye konuştu.

 

 

KAYMAKAM YILMAZ, TURİSTİK İLÇEDE MASKE KULLANIMI YÜZDE 90

Kaymakam Bekir Yılmaz da denetimlerin sonunda bir açıklama yaparak, Bodrum Yarımadası genelinde covid-19 kontrollerini sıklaştıracaklarını ve her gün denetim yapılacağını söyledi. Yılmaz  “Denetimlerdeki amacımız kimseye ceza vermek değil, hem vatandaşı hem de esnafı bilinçlendirmek, bilgilendirmek, kurallara uymalarını sağlamak. Bodrum’daki tedbirlere ne kadar uyarsak olumsuz yükselişten o kadar az etkileniriz. Hepimize düşen görev var, herkes öncelikle kendini korumalı tedbirli olmalı. Hijyen diyoruz, mesafe, maske diyoruz. Bodrum’da şu anda yüzde 90’nın üzerinde maske kullanıldığını görüyoruz. Bu tedbirlerin daha iyi olması için peşinde olacağız. Bizim görevimiz bu. Her vatandaşımızın toplumsal sorumluluğu da bu kurallara uymak çünkü insan sağlığından daha önemli hiç bir şey yok” diye konuştu.

Covid-19 denetimlerinin önümüzdeki günlerde sıklaşacağı belirtilirken bir sonraki denetim yapılacak mahallenin Turgutreis olduğu belirtildi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI