Bugun...


MASALLAR VE ANILAR HEYKELLERE YANSIDI.
Tarih: 01-05-2019 20:49:27 Güncelleme: 01-05-2019 20:49:27 + -


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doçent Canan Sönmezdağ Zöngür’ün çocukluğunda yaşadığı masalları eserlerine yansıttığı “MASAL” isimli heykel sergisi bugün akşam saatlerinde açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 01-05-2019 20:49

MASALLAR VE ANILAR HEYKELLERE YANSIDI.

MASALLAR VE ANILAR HEYKELLERE YANSIDI.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doçent  Canan Sönmezdağ Zöngür’ün çocukluğunda yaşadığı masalları eserlerine yansıttığı “MASAL” isimli heykel sergisi bugün akşam saatlerinde açıldı. Milta Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi’nde açılan sergide Zöngür’ün ahşap , metal ve seramikten oluşan 22 eseri yer aldı. Açılışa fakülte öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile  sanatseverler katıldı.  

Üç yıldır Bodrum’da yaşayan ve 4. Kişisel sergisini açan Zöngür heykellerinin çocukluğunda büyükannesinden dinlediği masallar ve masallarla birlikte kurduğu hayalleri yansıttığını belirterek “Heykellerimde  kullandığım malzeme ve dokular, çocukken yaşadığım evin , anıların etkileri ile biçimlenmiştir. Herkesin çocukluğunda sınırlarını aşan masallar ve kahramanları mutlaka vardır. Masallardaki kahramanlarla hayatındaki insanlara yaptığı göndermelere eserlerimde yer vermeye çalıştım. Masalların hayatımda yer eden derin izlerini, heykellerdeki sade ve güçlü bir anlatımla imgesel bir boyuta taşımaya , çocukluk anılarım ile anılardaki kahramanları aynı eserlerde buluşturmaya çalıştım” dedi. Sergi 15 mayıs tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür’ ün özgeçmişi:

Doç. Canan Sönmezdağ Zöngür, lisans, yüksek lisans, sanatta yeterlik eğitimlerini heykel alanında tamamlamıştır. 1998 yılından bu yana akademisyen olarak farklı üniversitelerde çalışmıştır, halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Anıtsal boyutlardaki taş heykelleri; Avusturalya, Çin, Kore, Arjantin, Almanya, İtalya, Fransa, Hindistan, İsrail, Belize, Almanya gibi ülkelerde açık alanda kalıcı olarak sergilenmektedir. Ayrıca eserleri, birçok uluslararası ve ulusal bilimsel organizasyonlar ve sanatsal etkinliklerde sergilenmeye layık görülmüştür. Özellikle Doğu mitolojisi üzerine akademik çalışmalar yapmaktadır.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI