Bugun...


PETROLDEKİ SERT DÜŞÜŞÜ DEĞERLENDİRDİ , UZUN SÜRMEZ...
Tarih: 10-03-2020 12:43:21 Güncelleme: 10-03-2020 12:49:21 + -


Bodrum Esnaf ve Sanayi İş Adamları Derneği (BESİAD) Başkanı Engin Kaplan petroldeki ani fiyat düşüşünün turizm ve bölgemize yansımalarını anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 10-03-2020 12:43

PETROLDEKİ SERT DÜŞÜŞÜ DEĞERLENDİRDİ , UZUN SÜRMEZ...

ENGİN KAPLAN: PETROLDEKİ SERT DÜŞÜŞÜ DEĞERLENDİRDİ "UZUN SÜRMEZ"

 

ANTERHABER - Bodrum Esnaf ve Sanayi İş Adamları Derneği (BESİAD) Başkanı Engin Kaplan petrolün hızlı düşüşünün turizmde olumlu rol oynayacağını çünkü hizmet sektörü turizmde girdi maliyetlerini düşüreceğini belirterek “Bodrum bölgesinde Mavi yolculuktan, otelciye, inşaattan tarıma kadar her şey olumlu etkilenecek, ancak petrolün hızlı düşüşünün uzun süreceğine inanmıyorum” dedi.

 

TURİZM VE YAN SEKTÖRLER OLUMLU ETKİLENECEK, TURİZMİ BİR SÜRE RAHAT NEFES ALACAK

Petrolün hızla düşmesinin turizm ve turizm sektörüne bağlı ulaştırma, gıda, hizmet sektörlerinde olumlu yansıması olacağını belirten BESİAD Başkanı Engin Kaplan “Petrolün fiyatının hızla düşmesi turizm sektöründeki girdi maliyetlerini düşürecek ve turizmciye nefes aldıracak. Mavi yolculukta yatlardan, turizmdeki pansiyoncu, otelci, inşaat sektörüne kadar birçok alanda olumlu gelişme yaşanacağına inanıyorum. Ancak otelcilerin çok büyük indirim yoluna gideceğini sanmıyorum çünkü otelcilerin büyük bölümü kredi ile borç harç ayakta tutunmaya çalışıyor, petrol fiyatlarının düşmesi turizmciye bir süre için ilaç gibi gelecek, ancak diğer olumsuz etkilerinde düzelmesi gerekir” dedi.

 

PETROL İLE SATRANÇ OYNUYORLAR BU DÜŞME UZUN SÜRMEZ

 

Kaplan açıklamasında “Rusya ve Suudi Arabistan başta olmak üzere birkaç ülke ile birlikte şu anta satranç oynuyor. Bu kapitalist düzende kimse satılan ürünlerin fiyatını düşürmez önemli olan biz bu oyunu neresindeyiz, ne kadar içinde olacağız. Bu nedenle satrançta gerekli hamleleri yapan bu ülkeler yeri geldiği zaman aynı rakamlara  aynı pozisyona geri gelecekler, petrol düşüşündeki fiyatların uzun süreceğini sanmıyorum, bu nedenle rehavete kapılmamalıyız ama yinede bir süre için olumlu yansımaları olacak, çünkü turizmde rekabet ettiğimiz Avrupa ülkeleri petrolü bize göre 2 kat daha ucuza (gelirlerine göre) kullandıkları için turizmde her zaman avantajlı durumdalar” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI