Bugun...


Açık denizde sürüklenen göçmenleri sahil güvenlik kurtardı
Tarih: 30-07-2020 12:46:50 Güncelleme: 30-07-2020 12:46:50 + -


Muğla’nın kıyılarından Yunanistan’a ait adalara geçmek isteyen ve adalara yaklaştıklarında Yunan sahil güvenliği tarafından can sallarına konularak Ege Denizi’nde kaderine terk edilen göçmenleri Türk sahil güvenlik ekipleri kurtardı.

facebook-paylas
Tarih: 30-07-2020 12:46

Açık denizde sürüklenen göçmenleri sahil güvenlik kurtardı

Açık denizde sürüklenen göçmenleri sahil güvenlik kurtardı

 

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun ile Datça’nın Körmen Mevkii’si yakınlarından Sömbeki (Simi) ve İstanköy (Kos) adasına geçmek isteyen 18 ve 43 kişilik iki ayrı göçmen gurubu adalara yarım mil kala Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından durduruldu.

 

 

BOTUN AKARYAKIT DEPOSUNU ALDILAR

Göçmenlerden bir gurubu can sallarına bindirilerek Ege Denizi’nde kaderine terk edilirken diğer gurup ise bindikleri zodiak botun akaryakıt depoları alındıktan sonra çekilerek Türk karasularına getirilip bırakıldı.

AÇIK DENİZDE SÜRÜKLENİRKEN BULUNDULAR

Göçmenlerin telefon ile yardım istemesi üzerine Datça ve Marmaris limanlarından hareket eden sahil güvenlik botları açık denizde akıntı ile sürüklenen göçmenleri buldu. Sahil güvenlik botlarına alınan göçmenler Marmaris ve Datça limanlarına getirildi. Sağlık kontrolünden geçirildi. Yiyecek içecek verilen göçmenlerin ifadelerinin alınmasından sonra Muğla İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecekleri belirtildi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI