Bugun...


İSTANKÖY' E YOLUN YARISINI BOTLA YARISINI YÜZEREK GEÇTİLER
Tarih: 06-03-2020 13:04:17 Güncelleme: 06-03-2020 13:04:17 + -



facebook-paylas
Tarih: 06-03-2020 13:04

İSTANKÖY' E YOLUN YARISINI BOTLA YARISINI YÜZEREK GEÇTİLER

Yolun yarısını botla yarısını yüzerek geçtiler

Bodrum _Yunanistan arasında kapışma

Yunanistan’ın  İstanköy adasına geçmek isteyen göçmenler taktik değiştirdi. Adaya bir mil kadar botlarla giden göçmenler bir mil sonra botu terkedip yüzerek karaya çıktı. Yunan sahil güvenlik ve bugün göreve başlayan Frontex ekipleri denizden boş botları topladı. Sabah erken saatlerde göçmen botlarını uluslararası sularda karşılamak için Türk sularına girmeye çalışan yunan sahil güvenlik botuna Türk sahil güvenlik botları engel oldu.

 

 

GÖÇMENLER TAKTİK DEĞİŞTİRDİ, ADAYA YÜZEREK ÇIKTILAR, EŞYALARINI BIRAKTILAR

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kilimli , Psemiros ve İstanköy (Kos) adasına geçmeye çalışan göçmenler bu gece yarısı saat 03.00’ten itibaren Akyarlar Fener Burnu ile Aspat Mevkii’ne geldi. Eşyalarının büyük bölümünü getirdikleri botların kılıfları ile birlikte sahilde bırakan ve küçük guruplar halinde botlara binen göçmenler yaklaşık 5 mil uzaklıktaki İstanköy adasına yaklaşık yarım mil ile bir mil kala Yunan sahil güvenlik ekiplerine yakalanmamak için denize atlayıp yüzerek karaya çıktı. Bazı göçmenlerin rota değiştirip Psemiros kayalıklarına çıktığı görüldü.

 

MARKETLERDEN ALDIKLARI BOTLARLA GEÇMEYE ÇALIŞTILAR , BAZILARI PATLAK ÇIKTI

 

Bazı göçmenlerin süpermarketlerden aldıkları basit plaj botları ile kaçmaya çalıştıkları ancak sahilden açıldıktan 100 metre sonra botun su alarak batması üzerine yürüyerek geri döndükleri görüldü. Bot ile göçmenlerin denize açıldıkları yerin sığ olması faciayı önledi.

Sabah erken saatlerde botların geçişini önlemek için Yunan sahil güvenliğe ait iki bot Akyarlar ve Ortakent Yahşi açıklarından Türk sularına girmeye çalışınca gerginlik yaşandı, Türk botları Yunan botlarının önüne keserek kendi sularına kadar kovaladı.

 

 

İKİ FRONTEX BOTU 1 HELİKOPTER GÖREVE BAŞLADI

 

AB  tarafından gönderilen Danimarka bayraklı iki Vikar ve Stella isimli Frontex botunun bu sabah göreve başladığı görüldü. Botlar İstanköy – Psemiros ve Kilimli (Kalimnos) adası arasında görev yaptı.

Bölgede halen 4 Türk sahil güvenlik botu ile 7 Yunan sahil güvenlik iki Frontex botu ve 1 helikopter bulunuyor.               

Yunanistan’ ın İstanköy ve Kilimli adasına bu sabah saatlerinde 6 bot ile 65 kaçağın geçtiği öğrenildi.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI