Bugun...


Girit’te deprem sonrası tsunami meydana geldi, tekneler karaya sürüklendi
Tarih: 02-05-2020 21:46:40 Güncelleme: 02-05-2020 21:56:40 + -


Akdeniz’de Yunanistan’a ait Girit Adası’nın güneyinde bugün öğleden sonra meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin ardından bölgede artçı sarsıntıların devam ettiği görüldü.

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2020 21:46

Girit’te deprem sonrası tsunami meydana geldi, tekneler karaya sürüklendi

Girit’te deprem sonrası tsunami meydana geldi, tekneler karaya sürüklendi

 

ANTERHABER - Son 4 saat içerisinde 14 deprem daha meydana geldi. Onlarca tekne mini tsunami sonrası karaya sürüklendi

 Yunanistan’a ait  Girit adasının 55 km güneyinde denizde meydana gelen saat 15.51’deki 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından  bölgede son 4 saat içerisinde 14 deprem daha meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada depremlerin 3.2 ile 5.3 arasında büyüklükte olduğu belirtildi.

 

 

BÖLGE HALKI SOKAKTA BEKLİYOR

 

Depremler Girit adasının güneyinde bulunan Heraklion ve Lassithi kentlerinde heyecan yaşanmasına neden oldu.  Bugün akşam saat 19.44’te meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından her iki kent ve kırsal kesimdekiler evlerinden çıkarak sokaklarda beklemeye başladığı bölge halkının artçı depremlerle tedirginlik yaşadığı belirtildi.

 

 

MİNİ TSUNAMİ YAŞANDI TEKNELER KARAYA SAVRULDU

 

Girit adasındaki Kandiye kentinin Arvi kasabası limanında yaşanan denizdeki gelgit sonrası onlarca tekne ve botun karaya sürüklendiği görüldü, teknelerde hasar meydana geldi

Yunan medyası olayı ,yaşanan mini tsunamide tekneler karaya sürüklendi, şeklinde verdi. Girit adasının bazı bölgelerinde denizin 40 metre kadar çekildiği ve hızla yeniden geri geldiği görüldü.

 

KRİZ MASASI KURULDU

 

Girit adasının Heraklion ve Lassithi kentleri belediye itfaiye ekipleri sahil güvenlik ve adanın güneyindeki limanlarda geniş güvenlik önlemi alındı. Kriz masası kuruldu. Teknelerin güvenli yerlere çekilmesi istendi. Güvenlik ve belediye ekiplerinin sabaha kadar nöbette kalacağı açıklandı. Belediye sık sık anons yaparak sahil kesimlerinden uzakta durulmasını ve denizcilerin liman dışına çıkmamasını istedi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI