Bugun...


BODRUM'DA 65 YAŞ VE ÜSTÜ NE DÜŞÜNÜYOR, NE YAPIYOR ?
Tarih: 21-03-2020 12:38:21 Güncelleme: 21-03-2020 13:03:21 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde 65 yaş üstü vatandaşlar balık avlayıp yürüyüş yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. Çoğu kalabalıklara girmiyor evden çıkmıyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2020 12:38

BODRUM'DA 65 YAŞ VE ÜSTÜ NE DÜŞÜNÜYOR, NE YAPIYOR ?

BODRUM'DA 65 YAŞ VE ÜSTÜ NE DÜŞÜNÜYOR, NE YAPIYOR ?

 

ANTERHABER / Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 65 yaş üstü insanlar zamanlarının büyük bölümlerini bahçede, evinde , ve ıssız deniz kenarlarında yürüyüş yapıp balık avlayarak geçiriyor.

 

VATANDAŞIN DEVLETE YARDIMCI OLMASI ŞART

 

 

Torba mahallesinde yaşayan Emekli İş Bankası Müdürü evli üç çocuk 5 torun sahibi 78 yaşındaki Arif Yılmaz, gelinen çok kritik süreçte ülkenin ve dünyanın önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek “Bu süreci devletin koyduğu kurallara, açıklamalara uyarak en iyi şekilde atlatabiliriz, başka çaresi yok. Ancak vatandayşlarımız bu konuda yeterli bilgili ve bilinçli değil. Bu toplumun büyük bölümüne büyük sıkıntı yaratır, Devletimizin aldığı önlemleri beğeniyorum. Ben kişisel olarak hijyene çok dikkat ediyorum, bol bol ellerimi yıkıyorum sabunluyorum, kalabalıklardan uzak duruyorum, dışarı çıkmak zorunda kalırsam ıssız yerlerde güzel güneşli havada  yürüyüş yapıyorum. Bu arada fiyatlar son bir haftada yüzde 50 arttı, fırsatçılara izin verilmemesi lazım, bu dönemde işsizlik ve fakir olanlara devletin mutlaka bir şey yapması gerek” dedi.

 

 

ALINAN ÖNLEMLER SAYESİNDE İTALYA İSPANYA OLMAYIZ

 

Bodrum’un Kumbahçe mahallesi sahilinde eşi ile birlikte yürüyüş yapan 72 yaşındaki Levent Savuru “Bütün gün evde kalmak çok doğru değil eşimle güneşli ve güzel saatlerde dışarı çıkıp yürüyüş yapıp sağlıklı ortamlarda bulunmaya çalışıyoruz. Kimseye yaklaşmıyoruz akrabamız olsa yaklaştırmıyoruz. Devletimizin aldığı önlemler şu anda başından itibaren çok iyi, İtalya , İspanya’nın durumunu görüyoruz, inşallah bizim durumumuz oralara gelmez, önemli olan belirtilen sağlık koşullarına ve alınan önlemlere vatandaş olarak uymamız” dedi.

 

MİSAFİR ALMIYORUZ, MİSAFİRLİĞE GİTMİYORUZ

 

Ayfer Savuru ise “Artık herkesten çekinir tedbirli hale gelir olduk. Eve misafir kabul etmiyoruz, misafirliğe gitmiyoruz, bu kritik süreçte herkes birbirine yardımcı destekçi ve anlayışlı,önemli bir süreçten geçiyoruz. Sağlık herşeyden daha önemli hale geldi” dedi.

 

 

Torba koyunda balık avlayan 65 yaşındaki Ali Keskin “Çamlık mahallesinde oturuyorum ama deniz yok buraya balık avlamaya geldim, mecburen insanlardan uzak duruyorum, kalabalıklara karışmıyorum zaten köydeyim, herkes birbirini tanıyor önlemini alıyor” dedi.



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI