Bugun...


KADINLAR MASKE İÇİN SEFERBER OLDULAR
Tarih: 22-04-2020 13:18:50 Güncelleme: 22-04-2020 13:18:50 + -



facebook-paylas
Tarih: 22-04-2020 13:18

KADINLAR MASKE İÇİN SEFERBER OLDULAR

Bodrumlu kadınlar maske için seferber oldu

Bodrum Cumhuriyet Halk Partili kadınların Bodrum Belediyesi’ne destek amacıyla başlattığı maske yardımına kadınlardan büyük  destek geldi. Bodrumlu kadınlar bir hafta içinde evlerinde ürettikleri maskeleri belediyeye teslim etti.

 

SOSYAL MEDYADA TOPLANDILAR

 

Bodrumlu Aydın Öncel, Naciye Bayır, Çiğdem Erko ve Nesrin Özalın’ın konuşup geliştirdiği maske dikim çalışması için whatsapp üzerinde bir araya gelen grup , Naciye Bayır’ın kumaş bulma konusunu çözmesinin ardından, çalışmalara başladı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi öğretmeni  Aynur Aydoğan ‘ın eğitim verdiği kursiyerlerinden Nalan Minneman, Melahat Keser, Nilüfer Yarbaş, Sedef Vidinli, Selma Esen, Bilgin Şahin, Birgül Erdoğan Uslu, Turgutreis Elele Derneğinden Necibe Önal, ayrıca gruptan  Naciye Bayır ile  Nuray Ünal ve Ömür Önal isimli gönüllü arkadaşlardan oluşan dikim ekibine İstanbul’dan gelen kumaşlar birer örnek ve dikim tarifi ile birlikte 17 Nisan Cuma günü teslim edildi.  Toplam 2000 maske  bugün Bodrum belediyesine teslim edildi.Maske dikimihde yaklaşık 15 kadın görev aldı.

 

 

 

MASKE BULAMAYAN VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLMAK İSTEDİK

 

Ekibin iletişim ve organizasyonunda bulunan Çiğdem Erko “Yurttaşa hizmetin aksadığı ve özellikle maske dağıtım yöntem ve yetkilerinde yaşanan karmaşa nedeniyle biz de 24 saat , her alanda sahada olan Belediyemize nasıl katkı verebiliriz konusunda zaten hep konuşuyoruz. Maskeler halen  vatandaşlara ulaşamadı tam anlamıyla, Belediyelerin yeni maske satın alımları da olmayacak. Bu gün Torba eczanesinden aldığım bilgiye göre eczanelere gelen tüm maskeler ikamet adresleri Bodrum dışındaki büyük şehirlerde olan vatandaşlar için gelmiş bulunuyor, bizlere yine yok. Bu eksiklik yakın zamanda giderilmezse,  kumaş temininde devamlılık sağlamanın yollarını arayıp, üretimi yeni katılımcılarla sürdürebiliriz diye umuyoruz. Bu vesileyle maliyet ve hizmet  katkısı sunan Belediye başkanı  Ahmet Aras ‘a Bodrum yaşayanları adına teşekkür ederiz. Zor günlerde yurttaş ve hemşehri olma bilincinin her konunun önüne geçmesi dileklerimizle, dayanışma içinde olabilmeyi fazlasıyla önemsiyoruz, maske lere ihtiyaç olduğu sürece gönüllü üretime devam edeceğiz” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI