Bugun...


Göltürkbükü sosyete plajından çıkanlar şok etti
Tarih: 17-07-2020 11:39:22 Güncelleme: 17-07-2020 11:39:22 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki sosyetenin tatil cenneti Göltürkbükü plajında dalgıçlar deniz temizliği yaptı. Sosyetenin tatil yaptığı , onlarca yatın demirlediği plajdan çıkanlar görenleri şok etti.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2020 11:39

Göltürkbükü sosyete plajından  çıkanlar şok etti

Bodrum’un sosyete plajından  çıkanlar şok etti

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde  “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla düzenlenen Deniz Dibi Temizliği etkinliği sosyetenin tatil cenneti  Türkbükü Koyu’nda yapıldı. Onlarca yatın demirlediği ve dünyaca ünlü otel ve beach clupların bulunduğu koyda dalgıçlar 4 saat temizlik yaptı.

 

ARABA PLAKASINDAN GAZ TENEKESİNE KADAR HERŞEY ÇIKTI

Dalgıçların deniz dibinden çıkardıkları atık malzemeler arasında  araç plakası, valiz, tencere kapağı, yağ tenekesi, havlu, otomobil lastiği , şezlong, sandalye görenleri şaşkına çevirdi. Dalış ekibi üç sata içerisinde 22 kg plastik, 37 kg cam, 28 kg ise metal ve 46 kg diğer atıklar olmak üzere toplam 133 kilogram atık topladı. Atıklar, ekipler tarafından yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

 

 

DENİZDİBİ YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Turizmci Mehmet Gürbilek “Dalgıçların denizin dibinden çıkardıklarına hem şaşırdık hem de üzüldük,. Çünkü bunların tamamı insan eliyle mavi cennete atılan maddeler. Bu maddeler sadece denizi kirletmekle kalmıyor, deniz dibindeki canlıların yaşamlarını da olumsuz etkiliyor” dedi.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI