Bugun...


CHP’li Gürün : Muğla organik tarım cenneti olacak
Tarih: 01-07-2020 10:33:04 Güncelleme: 01-07-2020 10:33:04 + -


Muğla’nın CHP ‘li Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir kırsal kalkınma proğramı çerçevesinde çiftçilere 78 bin adet ceviz fidanı dağıttı. Belediye Başkanı Osman Gürün “Muğla organik tarım cenneti olacak, çiftçimize her türlü desteği vererek toprağımızın her bir karışını değerlendireceğiz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 01-07-2020 10:33

CHP’li Gürün : Muğla organik tarım cenneti olacak

CHP’li Gürün : Muğla organik tarım cenneti olacak

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla ‘Toprağını Satma Ürünün Sat’ sloganı ile üreticiye destek kampanşası başlattı. Kampanyada iki hafta içerisinde  çiftçilere yüzde 50 hibeli 78 Bin adet ceviz fidanı dağıtıldı

 

 

MUĞLA TOPRAĞININ HER BİR KARIŞINI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Muğla’nın deniz, doğa ve kültür turizminin yanısıra organik tarımı ile ön plana çıkan bir il olduğunu belirten CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Bu destek kampanyasında ilimiz çiftçilerine  bugüne kadar 129 Bin adet zeytin, incir, kestane ve ceviz  fidanı desteğinde bulunduk. Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezi, Tarım laboratuvarı, Meyve Sebze Kurutma Tesisi, Alım Garantili Çiçek Üretimi, kıl keçisi, trüf mantarı, ipek böcekçiliği yetiştiriciliği, sakız ağacı, Koku Vadisi projeleri ile üreten köylümüzün yanındayız. Ayrıca kooperatiflerimize de destekliyor birleşerek üretim yapmalarını sağlıyoruz. Muğlamızın toprakları birçok ürüne elverişli. Ceviz de bunlardan bir tanesi. Ceviz, Kestane ve İncir hem yaşken hem de kurutularak tüketilebilen ve uzun süre saklanabilen katma değeri yüksek ürünlerden. Üreticilerimize alternatif ürünler sunarak toprağından daha fazla gelir elde etmesini ve toprağına sahip çıkmasını sağlayacağız. Muğla organik tarım cenneti olacak, çiftçimize her türlü desteği verim toprağımızın her bir karışını değerlendireceğiz” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI