Bugun...


Ünlü müzisyen Seyhan Karabay son yolculuğuna uğurlandı
Tarih: 18-04-2020 15:30:11 Güncelleme: 18-04-2020 16:06:11 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaklaşık 25 yıldır yaşayan Beyaz Kelebekler ve Apaşlar başta olmak üzere birçok ünlü müzik gurubunun kurucusu müzisyen Seyhan Karabay bugün düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

facebook-paylas
Tarih: 18-04-2020 15:30

Ünlü müzisyen Seyhan  Karabay son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü müzisyen Karabay son yolculuğuna uğurlandı

 

ANTERHABER - Bodrum’un Bitez mahallesinde yaşayan ve dün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde safra kesesi kanseri nedeniyle 74 yaşında yaşamını yitiren bir çocuk babası Seyhan Karabay bugün öğe saatlerinde Bitez mezarlığında toprağa verildi.

 

 

ESKİ EŞİ , OĞLU VE HAYAT ARKADAŞI YALNIZ BIRAKMADI

 

Anadolu Rock müziği oluşumu içerisinde yer alan ve müzik yaşamında yolu Uğur Dikmen, Cem Karaca, Cahit Berkay, Atilla Engin ve Selda Bağcan gibi pekçok ünlü isimle çalışan ve Bodrum’da yat kaptanlığı sörf eğitmenliği yapan Karabay’ın cenaze törenine eski eşi  Ayşegül Ünsal, oğlu  Borgahan karabay ve hayat arkadaşı  Nurhayat Subaşı ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras , başkan yardımcısı Emel Çakaloğlu katıldı.

 

 

SADECE MÜZİĞİYLE DEĞİL YAŞAM VE DOĞA AŞKI İLE BODRUM’A BİZLERE ÖRNEK OLDU

 

Belediye Başkanı Aras cenaze töreninde yaptığı konuşma da “Bugün Bodrum’da hatta ülkemizde çok sevilen sanata, kültüre büyük emekleri olan ağabeyimizi kaybettik. Ben onu 8 yıldır tanıyordum. Bu 8 yılda Bodrum’u ne kadar sevdiğini, iyilik yapmak için sürekli çabaladığını, doğayı çevreyi sevdiğini gördüm. Bodrum için önemli bir kişilikti. Tecrübelerinden zaman zaman ben de faydalandım ama hayat böyle. Keşke tüm sevenleri burada olabilseydi. Görecektiniz çok büyük bir kalabalık olurdu. Çünkü tüm Bodrum’da çok sevilirdi. Allah onu ışıklar içinde uyutsun. Ben sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum. Biz, onu hiç unutmayacağız, hatırasını da tıpkı aramızdaymış gibi yaşatmaya devam edeceğiz Ruhu şad olsun.” Dedi.

 

 

Eski eşi Ayşegül Ünsal ise “Seyhan’ı sevenleri bugün yalnız bırakmak istemezdi, Bodrum’da çok sevildiğini görmek ölen bir kişinin ardından acımızı azda olsa dindiriyor, insan, müzik ve doğa sevgisi ile doluydu, nur içinde yatsın” dedi.

 

Karabay ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

 

 

Karabay, küçüklüğünde başladığı müzik yaşantısını 60'lı yıllarda kurulmuş amatör gruplarla devam ettirdi. 1968 - 1970 yılları arasında Cem Karaca ile Apaşlar grubunda bas gitar çaldı. 1970 yılında Apaşlar grubunun dağılması ile birlikte 1975 yılına kadar, oluşumunda yer aldığı Kardaşlar grubu ile yola devam etti. 1977 yılında Seyyal Taner ve Sedat Avcı ile 25. Saat adlı grubu kurmuşlardı.

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI