Bugun...


Komşu Yunanistan’da kafe ve restoranlar açıldı
Tarih: 26-05-2020 11:38:51 Güncelleme: 26-05-2020 11:38:51 + -


Yunanistan’da Coronoviris salgını nedeniyle yaklaşık 55 gündür kapalı olankafe ve restoranlar dünden itibaren açılmaya başladı. Müşteri sayısı kapasitesi yüzde 50 azaltılarak açılışı yapılan açılışlarda personele maske eldiven kullanma zorunluğu getirildi. Tiyatro ve sinemalar sonbaharda açılacak

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2020 11:38

Komşu Yunanistan’da kafe ve restoranlar  açıldı

Komşu Yunanistan’da kafe ve restoranlar  açıldı

 

Yunanistan'da yeni tip  Coronavirüs  vaka ve ölü sayısının azalmasıyla alınan önlemler kademeli olarak gevşetilerek normalleşme planları hayata geçirilmeye başlandı.

Başta başkent Atina olmak üzere büyük kentlerde ki kuaförler, ayakkabı, mobilya, kozmetik ve ikinci el eşya satan dükkanların açılmasının ardından, alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 55 gün  kapalı kalan kafe ve restoranlar da dün hizmet vermeye başladı.

 

 

DIŞ ALANLARDA SOSYAL MESAFEYE UYGUN MASALARDA OTURUYORLAR

 

Masalar arası en az 2 metre, müşteriler arası ise 1,5 metre olma koşulları ile açılan ve  sadece dış alanlarda müşterilerine hizmet vermeye başlayan kafe ve restoranlarda çalışanlara maske ve eldiven takma zorunluluğu getirildi.

İşletmeciler, masalar arası mesafe zorunluluğu nedeniyle gelirlerinin azalacağından şikayet etti.

Restoran ve kafe açılışlarının tahmin edilen süreçten bir hafta önce gerçekleştiği açıklandı.

 

 

 

BAŞBAKAN MİTSOTAKİS RESTORAN AÇILIŞINA KATILDI

 

Atina’daki bir restoranın açılışına katılan Başbakan Kyriakos Mitsotakis "Hafta sonun da bazı plajları görüp endişelendim. Ancak bugün dürüm daha iyi. Restoran ve kafeleri bir hafta önce açmamızın nedeni insanları organize biçimde yeniden sosyal alanlara alışmasını sağlamak. Kademe kademe tedbir alarak yeni sosyal yaşama uyum sağlamalıyız"dedi.

Kafe ve restoranlara akın eden Yunanlı vatandaşların büyük bölümünün sosyal mesafeye uyduğu açıklandı.

 

SİNEMA VE TİYATROLAR SONBAHARDA AÇILACAK

 

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni yaptığı açıklamada sinema ve tiyatroların sonbahar aylarında açılacağını belirtti. Sinema ve tiyatroların kapasitelerinde coranavirüs önlemleri içerisinde yüzde 50 kapasite indirimi yapılacak.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI