Bugun...


Bodrum yeni ATATÜRK HEYKELİ’ni konuşuyor, daha doğrusu tartışıyor
Tarih: 29-10-2020 20:54:31 Güncelleme: 29-10-2020 21:11:31 + -


Bodrum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları arasında Bodrum Belediyesi tarafından yıllardır yapılmayan bir ilk gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Meydanı’na banka oturan Atatürk heykeli yerleştirildi. Açıklaması da yapıldı Türkiye’ de bir ilk olmuştu, Düşünce muhteşemdi.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2020 20:54

Bodrum yeni ATATÜRK HEYKELİ’ni konuşuyor, daha doğrusu tartışıyor

Törenden hemen sonra Atatürk Heykeli’nin yanına banka oturanlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Çektirdi ama bazıları Atatürk Heykeli’nin Atatürk’e benzemediğini belirterek tepki gösterdi. Bizde gazeteci arkadaşlarla konuşurken, benzetemedik hatta sorduk acaba bir başkasımı diye . Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ile konuştuk. Çakaloğlu “Evet Atatürk, heykeli buraya çok güzeldi yakıştı” dedi.

Heykeli Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç. Esra Sağlık tarafından yapıldığı belirtildi.

 

TARTIŞMALAR SOSYAL MEDYAYA TAŞINDI

 

Uzun yıllar Bodrum’da yaşayan ünlü ressam Yusuf Tarım yaptığı açıklamada “Güzel bir düşünce 29 Ekim'de gelmesi çok da yakıştı.. Atatürk'e benzemiyor yüzünde çok hata var, düzeltilmesi lazım” diyerek görüşlerini açıkladı. Onlarca kişi heykelin Atatürk ile ilgisi olmadığını söyledi.

 

 

ACİL SANATÇI KOMİSYONU KURULUP GEREKLİ AÇIKLAMA YAPILMALI 

 

Ardından sosyal medyadan birçok kişi heykeli yapana ve belediyeye tepki gösterdi, eleştirdi. Peki şimdi ne olacak. Benziyor mu benzemiyor mu, tartışması devam edecek mi? Etmemeli...Ulu Önder'e böyle bir saygısızlık yapılmamalı, önlenmeli. Ne yapılmalı ? Elbette konunun uzmanı değiliz. Ancak ilk aklımıza gelen konu şu. Hem heykeli yapan Esra Sağlık hocaya hemde çok güzel bir niyetle yola çıkan Bodrum Belediyesi'ne yönelik ve zaman zaman hakarete varan eleştirilere son vermek amacıyla mutlaka birşeyler yapılmalı. 

Örneğin, Bodrum’da yaşayan onlarca sanatçı heykeltıraş var. Bodrum Belediyesi’nin acil olarak bu değerli sanatçılardan bir komisyon oluşturarak heykeli incelemeye alması ve ardından gerekli açıklamayı yapması, yapılabileceklerden birisi olabilir. Hele bu heykelin Bodrum’un başka bir yerine konulacak olması düşünüldüğünde bu komisyon kararı dahada önem taşıyor.  Böylece, Cumhuriyet’in 97. Yılında coşku ile kutlamalarımızı yaparken Ulu Önder Atatürk ile ilgili kısır bir tartışmanın içerisine girmiş olmayız. Sosyal medyadan yapılan tartışmalar ve eleştirilerde sona erer. Cok hızlı hareket edilmeli ve gereken açıklama yapılmalı...

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI