Bugun...


Güvercinlikte gerginlik. RES ‘i istemeyen köylüler ÇED toplantısını yaptırmadı
Tarih: 21-07-2020 17:01:10 Güncelleme: 21-07-2020 17:01:10 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde rüzgar enerjisi kurmak için ÇED toplantısı düzenlenmek istenmesine çevreciler ve köylüler sert tepki gösterdi gergin anlar yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 21-07-2020 17:01

Güvercinlikte gerginlik. RES ‘i istemeyen köylüler ÇED toplantısını yaptırmadı

Güvercinlikte gerginlik. RES ‘i istemeyen köylüler ÇED toplantısını yaptırmadı

 

ANTERHABER -  Alkışlar ve protestolar ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ve RES kuracak şirket yöneticilerin protesto eden köylüler ile sert tartışma yaşandı, tartışmanın büyümesini  jandarma önledi. Köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz “Burada RES kurulamaz yönünde iki mahkeme kararı var iken köye gelip köylülerin gözünün içine baka baka yalan söyleyen ve ÇED toplantısı yapılmış gibi göstermek isteyen memurlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bilirkişi raporları ve mahkeme kararları burada RES kurulamaz diyor” dedi. Bürokratlar ve şirket yetkilileri toplantıyı yapamadan köyden ayrılmak zorunda kaldı.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çamlık, Pınarlıbelen, Kızılağaç, Yalıçiftlik, Kumköy, Etrim ve Güvercinlik köylerinde sekiz adet rüzgar enerjisi santrali kurmak isteyen  Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ‘nin projesi için ÇED toplantısı düzenlenmek istendi.

 

Güvercinlik Mahallesi’ ndeki bir otelde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya müdür yardımcısı Selda Gürbüz ile çevre mühendisi Gökhan Bozkurt ile şirket temsilcileri, 7 köyün muhtarı, Bodrumlu çevre örgütlerinin temsilcileri ve köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz geldi.

 

 

TOPLANTI TUTANAĞI TUTULMAK İSTENİNCE GERGİNLİK YAŞANDI

 

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı ve Güvercinlik Mahallesi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantı başlamadan konuşma yapmak isteyen ve toplantı yapıldığı tutanağı tutmak isteyen  Selda Gürbüz’e köylüler ve çevreciler sert tepki gösterdi. MUÇEP sözcülerinden Güney Şirin “Burada köylüler ve bizler yıllardır RES ile mücadele ediyor ve zararlarını biliyoruz. Burada toplanan köylüler ve bizler kesinlikle RES istemiyoruz. Bu nedenle de toplantıya katılmıyoruz, toplantının yapılmasını da istemiyoruz. Toplantı yapılmış gibi göstererek sahte tutanak tutamazsınız, bu suç oluşturur hakkınızda suç duyurusunda bulanacağız” dedi.

 

 

GERGİNLİK BÜYÜYÜNCE JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

 

Çevreciler ve köy muhtarları  toplantının yapılmadığına dair tutanağın tutulmasını istedi. Gerginlik büyüyünce olaya jandarma müdahale etti. Şirket görevlileri ve memurlar toplantının bulunduğu yerden jandarma tarafından uzaklaştırıldı.

 Toplantının yapılmadan sona erdiğini belirten Avukat Remzi Kazmaz “Bilirkişi raporları doğrultusunda mahkeme burada iki kez proje iptal kararı , yani RES yapılamaz toplum ve doğa ekolojik dengenin bozulacağı gerekçesiyle projeyi onaylamadı. Bugün buraya gelerek sırf ÇED toplantısını yaptı görünmek için usulüne uydurmak istiyorlar. Hatta tutanak hazırlayıp sahte imza atıyorlar, bunları yapan memurlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Halkın istemediği ve mahkemenin red ettiği projeyi ısrarla halka rağmen toplantı düzenleyenlere yönelik sert tepki gösterdik ve toplantıyı yaptırmadık. Bu oyunun, yağmanın, talanın bir parçası olmayacağız” dedi.

 

 

HALKI BİLGİLENDİRMEK İSTEDİK

 

Jandarmanın kontrolünde toplantı alanından ayrılmak zorunda kalan çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Selda Gürbüz “Biz burada sadece bir elçiyiz, bakanlığın verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyoruz, ancak toplantıyı yaptırmadılar” dedi.

ÇED toplantısı yapılamadan sona erdi. Kalabalık jandarmanın kontrolünde dağıldı.

 

 

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI