Bugun...


Bodrum sahillerine renk turizmciye umut geldi
Tarih: 14-06-2020 16:38:21 Güncelleme: 14-06-2020 16:38:21 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta sonunda sahillerde renkli görüntüler oluştu.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2020 16:38

Bodrum sahillerine renk turizmciye umut geldi

Bodrum sahillerine renk turizmciye umut geldi

ANTERHABER - Turistik işletmeler ve beach cluplar kapılarını açtı, çevre il ve ilçelerden gelenler sıcak ve güneşli havanın tadını çıkardı. Sahillerin hareketlenmesi ile turizmciler umudunu arttırdı.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm hareketliliği başladı. Bugün hava sıcaklığının 30 deniz suyu sıcaklığının ise 19 derece olduğu Bodrum’da çevre il ve ilçelerden yoğun yerli turist akını oldu. Bodrum şehir merkezindeki Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet plajlarında yerli turistlerle ilçede yaşayan az sayıdaki yabancı birlikte denize girdi güneşlendi, kitap okudu.

 

 

GEÇEN YIL BUGÜN BU SAHİLDE YER BULUNMAZDI

Aydın, İzmir, Denizli ve Muğla’dan günübirlik gelenler oldu. Denizli’den eşi ve iki çocuğu ile birlikte hafta sonu tatili için gelen butik işletmecisi Aybüke Saral (45) “Bodrum’da turizm yeni yeni başlıyor tabii ki geçtiğimiz yıllarda bugünlerde şu andaki sahiller tıklım tıklım olurdu, sahilde yer bulmak imkansızdı , şu anda ise sakin ama hareketli, bizde güzel havanın tadını çıkartıyoruz, akşam Denizli’ye geri döneceğiz” dedi.

 

 

ÜÇ ARABAYI SATTIK MEKANI AÇTIK, TURİZMDE UMUDUMUZU YİTİRMEDİK

Yaklaşık otuz yıldır Gümbet Mahallesi’nde turizme hizmet verdiğini belirten  Alora Beach Clup İşletmecisi Yıldırım İlhan “Sezon açıldı, yanımızda 70 personel çalışıyor, hepsi ekmek derdinde ev geçindiriyor. 3 arabamızı sattık mekanı zararına açtık. Açtık hala bazı otellerin ve mekanların açılmadığını görüyoruz. Buda turizmi olumsuz etkiliyor. Biz umudumuzu yitirmedik. 21 Haziran’da Hollanda’dan gelecek ilk uçak ile gurbetçilerimizi ağırlamaya başlayacağız, yapacak bir şey yok elimizi taşın altına koyacağız” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI