Bugun...


ÜRÜNLERİNİ OYNAYA OYNAYA SATTILAR AMA VERDİKLERİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİ..
Tarih: 21-04-2019 14:59:09 Güncelleme: 21-04-2019 14:59:09 + -


Bodrumlu ev kadını Hatice Uysal ile Münevver Yalçın iki gündür devam eden Halikarnas İki Yak Festivali’nde evde yaptıkları yiyecekleri ve doğal ürünleri oynaya oynaya sattılar.

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2019 14:59

ÜRÜNLERİNİ OYNAYA OYNAYA SATTILAR AMA VERDİKLERİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİ..

ÜRÜNLERİNİ OYNAYA OYNAYA SATTILAR AMA VERDİKLERİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİ..

Bodrumlu ev kadını Hatice  Uysal ile  Münevver Yalçın iki gündür devam eden Halikarnas İki Yak Festivali’nde evde yaptıkları yiyecekleri ve doğal ürünleri oynaya oynaya sattılar.

 

Türk ve Yunna halk oyunları müziklerinde tezgahlarının başında oynayan Uysal ve Yalçın’a Bodrumluların ve bugün gelen gemiden inen yabancı turistlerin ilgisi büyük oldu.

Bodrum’da yaşayan evli ve iki çocuk annesi 50 yaşındaki Münevver Yalçın ile Mumcumar mahallesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi 54 yaşındaki Hatice Uysal Halikarnas İki Yaka Festivali kapsamında Kumbahçe mahallesinde tezgah açtı. Evlerinde yaptıkları dolma, kısır, su böreği, keşkek, pilav, tarlalarından topladıkları meyve ve sebzeleri satışa sunan Uysal ve Yalçın çalan müzikleri eşliğinde hem oynadı hem ürünlerini sattı. Yabancı turistler bol bol fotoğraflarını çekip alış veriş yaptı.

BU FESTİVALLER DAHA SIK DÜZENLENSİN

Hatice Uysal yaklaşık 20 yıldır pazarda ürünlerini satmaya çalıştığını belirterek “Ancak bu festivaller bizim gibi ev kadınları için gerçekten çok önemli ve değerli bir gelir kaynağı oluyor. Bizler ürünlerimizi bu tür festivallerde daha iyi değerlendiriyoruz. Bu tür festivallerin yılda bir altı ayda bir değil iki üç ayda bir düzenlenmesi ev kadınlarının kendi paralarını kazanmasında ev ekonomisine ciddi bir şekilde katkıda bulunmasına yardımcı olur, bizde arkadaım ile birlikte hem eğleniyoruz hemde ürünlerimizi satıyoruz, çok mutluyuz” dedi.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI