Bugun...


YUNAN ADASINA GEÇEN GÖÇMENLERDE 4 POZİTİF VAKA TESPİT EDİLDİ
Tarih: 15-05-2020 14:11:49 Güncelleme: 15-05-2020 14:11:49 + -


Balıkesir’ın Ayvalık ilçesi yakınlarından bindikleri bot ile Yunanistan’ın Midilli adasına geçen 49 göçmenin içinde ki iki Afrika kökenli göçmen de coronavirüs tespit edilmiş 4 göçmen de ateşli hastalık nedeniyle karantinaya alınmıştı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2020 14:11

YUNAN ADASINA GEÇEN GÖÇMENLERDE 4 POZİTİF VAKA TESPİT EDİLDİ

Midilli’deki  corona virüs pozitif vaka sayısı 4 ‘e yükseldi

 

ANTERHABER - Karantina altına alınan iki Afgan mülteciye yapılan testlerinde pozitif çıktığı açıklandı. Ayvalık’tan Midilli’ye geçen 49 göçmenden 4’ünde pozitif vaka tespit edildi.

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 6 mayıs 2020 tarihin de gece yarısı Afgan vatandaşı ve Afrika kökenli 49 göçmen lastik bot ile Yunanistan’a ait Midilli adasının Skalochori köyü yakınlarında karaya çıktı.

 

 

KARANTİNA DA TUTULUYORLAR

 

 Saat 07.00 sıraların da adaya çıkan göçmenleri sahil güvenlik, polis ve sağlık ekipleri karşıladı. 4 göçmenin ateşli hastalık nedeniyle Midilli Devlet Hastanesi’ne götürülerek testleri yapıldı.

Adada yayın yapan www.lesvospost.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haber de , 4 Afrikalı göçmenden 2 sinin corona virüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Göçmenlerin İstanbul’dan Ayvalık’a kamyon kasasın da ve ardından da temin edilen bot ile adaya geldikleri belirtildi.

 

AYNI GURUPTA VAKA SAYISI 4’E ÇIKTI

 

Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı yetkilileri ise 49 göçmenin Moria’daki göçmen kampına götürülmeden bir pansiyon da karantina alındığını duyurmuştu. Karantina da iken ateşlenen 4 Afgan mülteci Midilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan testlerde 2 Afgan mültecinin corona virüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Midilli adasında ki Moria göçmen kampında 17 bine yakın göçmen bulunurken adada ki pozitif vaka sayısının son on gün içerisinde 4 kişide görüldüğü açıklandı.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI