Bugun...


Milas Hasat Şenliği’nde gerginlik devam ediyor.CHP’li Girgin’den Vali’ye “Size yakışan devletin valisi olmaktır”
Tarih: 13-11-2022 13:32:24 Güncelleme: 13-11-2022 13:32:24 + -


Muğla’nın Milas ilçesinde dün Milas Belediyesi tarafından düzenlenen ve dün başlayan 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde valilik kararı ile hiçbir resmi kurumun katılmaması ve desteklenmemesi Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat’tan sonra Milletvekili Süleyman Girgi’ninde tepkisine neden oldu. Girgin “Size yakışan devletin valisi olmaktır, bu tavrından dolayı Muğla valisini kınıyorum” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 13-11-2022 13:32

Milas Hasat Şenliği’nde gerginlik devam ediyor.CHP’li Girgin’den Vali’ye  “Size yakışan devletin valisi olmaktır”

Muğla’nın Milas ilçesinde dün Milas Belediyesi tarafından düzenlenen ve dün başlayan 8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde valilik kararı ile hiçbir resmi kurumun katılmaması ve desteklenmemesi Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat’tan sonra Milletvekili Süleyman Girgi’ninde tepkisine neden oldu. Binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan yenlik bugünde devam etti.

 

CHP’Lİ GİRGİN VALİYE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Şenliğe katılan ve  8. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nde devletin hiçbir kurumunun şenliğin hiçbir kenarında olmadığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, şenlik meydanında yaptığı açıklamada Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı eleştirerek, “Buradan sayın valiye açıkça söylüyorum, devletin valisi olun, iktidarın valisi olmayın. Herkesin burada el ele verdiği bir noktada size yakışan devletin valisi olmaktır.” dedi.

 

 

BU TAVRINDAN DOLAYI MUĞLA VALİSİNİ KINIYORUM

Girgin açıklamasında “Bugün Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat öncülüğünde herkes burada. Gerçekten son yılların en güzel şenliklerinden birisi… Ne güzel demiş atalarımız ‘Toprağı işleyen yemeği işler, çiftçiyi hor gören gıdayı zor görür’ demişler. Ben şenlik komitesine, şenliğe katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Bugün öğrendim odalar, dernekler, bütün Milaslılar burada… Milas için zeytin çok önemli. Milas zeytinin başkenti adeta. Zeytin şenliği düzenleniyor, üretici teşvik ediliyor. Ama maalesef gördüğümüz, duyduğumuz şu devletin hiçbir kurumu bu zeytin şenliğinin hiçbir kenarında yok. Biz devleti yönetenlerde, adaletle yönetmelerini her zaman istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Öğrendiğimiz kadarıyla burada ne bir vali ne de devlete ait hiçbir kurum bu şenliğe destek vermemiş. Buradan sayın valiye açıkça söylüyorum, devletin valisi olun, iktidarın valisi olmayın. Herkesin burada el ele verdiği bir noktada size yakışan devletin valisi olmaktır. Bu tavrından dolayı Muğla Valisini de kınıyorum.”

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI