Bugun...


Bodrum’da şarkılar “Özel çocuklara iyilik” için söylendi
Tarih: 18-01-2022 14:05:20 Güncelleme: 18-01-2022 14:21:20 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan müzisyen Pınar Seli Öztürk’ün verdiği konsere ilçede yaşayan iş adamları, Belediye Başkanı ve meclis üyeleride destek verdi. Engelliler için yapılacak mutfak eğitim atölyesi için sahne alan Öztürk “Ne kadar zor dönemde olursak olalım iyilik yapmaya iyilik peşinde koşmaya devam edeceğiz. Bireylerimizin eğitim göreceği mutfak için düzenlediğimiz konsere ilgi büyük oldu, iyilik için sahne alan ve izleyen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 18-01-2022 14:05

Bodrum’da şarkılar “Özel çocuklara iyilik” için söylendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan müzisyen Pınar Seli Öztürk öncülüğündeki İyilik Korosu tarafından “Özel Öğrencilere Özel Mutfak” kampanyasına destek olunması amacıyla konseri düzenlendi. Konsere CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras, meclis üyeleri ile Bodrum’un tanınmış iş, sanat ve spor dünyasının önemli isimleride destek vererek sahne aldı.

 

İŞ İNSANLARI ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN ŞARKI SÖYLEDİ

Söylediği Türkçe pop müziği ile sanatseverleri hayran bırakan Öztürk’ün yanı sıra sahne alan Belediye Başkanı Ahmet Aras ile iş insanlarıda birer şarkı söyleyerek geceye renk kattı. Öztürk yaptığı açıklamada “İlçemizdeki meslek lisesinde aşçılık bölümü okuyan özel gereksinimli öğrencilerimizin mutfakları yoktu. İstedim ki işin mutfağında olan mekan sahipleri, restorant sahipleri, turizmciler iş insanları onları anlasın staj imkanları ve ileride mesleklerini icra etmek işe girebilmeleri  adına farkındalık olsun. Benim her daim yanımda olan yıllardır yönettiğim ve sosyal sorumluluk konserlerimde sahne aldırdığım ismi "İyilikle" olan koromuz ve ilçemizdeki  25  iş insanı  bu çocuklar  için sahnede şarkılar söyledi. Bağış gecemiz amacına ulaştı. Mutfağımız değil mutfaklarımız olacak” dedi.

 

 

ENGELLİ SÖZÜNÜ KELİME HAZİNEMİZDEN ÇIKARTMAK İSTİYORUZ

Öztürk gecede yaptığı açıklamada  “Engelli sözünü kelime haznemizden çıkartarak özel çocuklar tabirini kullanmak adına büyük adım attık. Çünkü bizler özel çocuklara iş vermeyerek, okul vermeyerek, staj imkanı sağlamayarak engel koyuyoruz sonra da onlara engelli diyoruz.

Biz toplum olarak  özel çocuklarımıza. Onların eğitim ve yaşam haklarını engelliyoruz. Sonra da onları engelli olarak tanımlıyoruz. Onlara engel konulmazsa yapabileceklerinin bir sınırı yok. Yeter ki biz engel olmayalım. Onlar engelli değil belki onları engellediğimiz için biz engelliyizdir. Onlar özel çocuklar ve özel bireyler. Bu özel çocuklar güzel bir atölyede eğitim almak, kabul edilmek, staj yapmak ve okul bittiğinde çalışmak istiyorlar. Pek çok insan gibi işe gidip gelmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Gecede açıklama yapan Bodrum İş İnsanları Derneği ihtiyaç duyulan mutfağın tamamını yapmanın sözünü verdi.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI