Bugun...


Milaslı dağcılar Bolkar Dağları'nın zirvesine tırmandı
Tarih: 15-08-2022 22:37:05 Güncelleme: 15-08-2022 22:37:05 + -


Milas Dağcılık üyeleri, yüksek zirve tırmanışı kapsamında Bolkar Dağı’nın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Başarıyla gerçekleştirilen tırmanış sonrası açıklama yapan dağcılar, “Milas'ımızın adını yurdumuzun yüksek zirvelerine yazmaya devam ediyoruz.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2022 22:37

Milaslı dağcılar Bolkar Dağları'nın  zirvesine tırmandı

Milas Dağcılık üyeleri, hafta sonu Niğde-Mersin-Adana üçgeninde bulunan Bolkar Dağlarına tırmandı. Kulübün lisanlı dağcılar Baki Çetinkaya, Hasan Çakıroğlu, Ahmet Çakır, Oğuz Şen, Yıldıray Çoğlu cuma akşamı Milas’tan başlayan etkinlik kapsamında 10 saatlik bir yolculuktan sonra Niğde Ulukışla’ya ulaşıldı. Kamp için gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra saat 14.00’da 2400 metre rakımlı Meydan Yaylası’na oradan da çadır kurulan yere Karagöl’e ulaşıldı.

Dağcılar, Karagöl’de çadırların kurulması çevre keşfi ve yemek ardından gece tırmanışı için dinlenmeye çekildi. Gece saat 02.15’te dolunay ışığı eşliğinde başlayan tırmanış, sabah 09:00 da zirve de tamamlandı. Zirve defterinin imzalanması ve fotoğraf çekiminin ardından kampa doğru inişe geçen dağcılar, öğlen saatlerinde kampta dinlendikten sonra saat 16.00 gibi Milas’a dönmek üzere yola çıktı.

 

 

Etkinlik, Milas’a ulaşılması ile başarıyla tamamlandı.

Bolkar  dağları içerisinde, Karagöl gibi Çinigöl, Alagöl gibi irili ufaklı bir çok krater ve tektonik göl barındırmaktadır. Karagöl yaklaşık 60 hektar alan büyüklüğünde olup en derin yeri 12 m civarındadır. Karagöl'ün en büyük özelliği ise Dünyada sadece kendi içerisinde yetişen  Toros kurbağalarını (Rana Holtzi) barındırmasıdır. Karagöl ve Çinigöl çevresinde Karların erimeye başladığı ilkbahardan sonbahara kadar kar suyu ile açan birbirinde eşsiz Dağ çiçeklerini görmek mümkündür. Toros çiçeği adıyla literatüre geçen onlarca  çiçeğin  bir çoğu endemik türdendir.

Bolkar dağları eski adıyla Bulgar Dağları Konya, Niğde ve Mersin illerine yayılmış, en yüksek noktası 3.524 metre rakımlı, tektonik bir dağ sırasıdır. Büyük bir sıradağ kütlesi üzerinde kalmasından dolayı çevresinde çok sayıda 2500 metreden yüksek tepeler vardır. Bolkar dağları büyüleyici bir manzaraya sahiptir.

Yaptıkları etkinliklerde bu güzelliklere şahit olduklarını ifade eden dağcılar,“Milas Dağcılık olarak kısıtlı imkanlarımızla  Milas’ımızın adını zirvelere yazmaya misyon edindik . Ortak paydamız olan Milas için yaptığımız bu çabada bizleri yalnız bırakmayan belediye başkanımız sayın Muhammet Tokat’a, başkan yardımcılarımız sayın Halil Mutlu, Mehmet Ateş ve spor müdürümüz Murat Atilla Yüksel beye Milas Dağcılık olarak teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI