Bugun...


Hatay’ın zenginlikleri Bodrum’a geldi
Tarih: 19-08-2022 19:27:51 Güncelleme: 19-08-2022 19:27:51 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün başlayan Hatay Günleri renkli görüntülere sahne oldu. Hatay ilinin lezzetleri ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı etkinliğin açılışını yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, künefe şov yaptı, şerbetini döktüğü künefeyi konuklara ikram etti. Hatay günleri ilçede yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2022 19:27

Hatay’ın zenginlikleri Bodrum’a geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ve  Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve akşam saatlerinde başlayan Hatay Günleri’nde, şehrin yerel ve geleneksel lezzetleri tanıtıldı, Hataylı kadınların yaptığı el emeği göz nuru giyecekler standlarda satışa sunuldu. Hatay’ın ünlü lezzetleri arasında yer alan kabak borani, humus, cevizli biber, oruk, kabak tatlısı, künefe, hatay peynirleri, nar ekşisi, zeytinyağı, salçası ve daha birçok ürün festivalde konuklara ikram edildi, satışa sunuldu.İlçede festival havası estiren Hatay Günleri’nin açılışını CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Eski Devlet Bakanı İmren Aykut, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan birlikte yaptı.

 

 

HATAYLI KADINLAR EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ TANITTI

Açılışta Hatay’ın lezzetleri, yiyecekleri, mozaik el sanatları  ve 500 kadın üyesi bulunan Medeniyetler bahçesi Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi üyeleri açtıkları standlarda kadınların yaptığı el emeği göz nuru eserlerle ilin yöresel lezzetlerini satışa sundu, tanıtımını yaptı.

Ahmet Aras yaptığı konuşmada “Hatay, İskenderun ve Arsus'ta bulundum. İnsanların ölmeden germeniz gereken diyebileceği yüz yerin başında gelir bu kentlerimiz. tarihi, turistik yerleri ve gastronomisi ile UNESCO'ya yansımış bu kentimizi ilçemizde konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. tarih, kültür ve yöresel lezzetleri ile ön plana çıkan hatay iliyle ilişkilerimizi geliştirmek için bu tür etkinlikleri arttıracağız" diye konuştu.

 

 

LEZZETLERİMİZLE REKORLAR KİTABINA GİRDİK

Açılış konuşmasını yapan Lütfü Savaş Hatay ilinin gastronomi açısından bir dünya markası olduğunu ve 600 farklı lezzeti ile Guinnes Dünya Rekorlar kitabı’nda yerini aldıklarını belirterek “Hatay ve Bodrum kentlerinin hem tarihi dokuları hem yöresel lezzetleri açısından birbirlerine çok benzer yanları var. Bu nedenle ilimizin tüm lezzetlerini ve kültürünü tanıtmak için bugün buradayız. Lezzetlerin tamamını getiremedik ama bir kısmını burada tadan yerli ve yabancı konuklarımızı ilimize bekliyoruz” dedi.

 

 

BAŞKAN SAVAŞ KÜNEFE ŞOV YAPTI

Açılış konuşmalarının ardından iki büyük tepside getirilen künefenin erbetini Belediye Başkanı Ahmet Aras ve eski bakan İmren Aykut ile birlikte döken Lütfü Savaş konuklara künefe ikram etti.

 

FRANSIZ TURİSTLER HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Hatay Günleri etkinlik alanını gezen ve Başkan Savaş’ın künefe şovunu izleyen Fransız turistler Savaş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 19 -21 Ağustos tarihleri arasında devam edecek etkinlikle atölyeler, ücretsiz ikramlar ve yöresel ürünlerin yapımı uzmanlar tarafından aktarılacak.

 

 

 

20 AĞUSTOS CUMARTESİ 

17.30 Hatay Gastronomi Evi Antakya Kısır Atölyesi 

18.00 Hatay Mozaik Atölyesi

19.00 Hatay Nar Ekşisi Tanıtımı

20.00 Hatay Peynirleri Tanıtımı

 

21 AĞUSTOS PAZAR 1

17.30 Hatay Gastronomi Evi Antakya Kısırı Atölyesi

18.00 Yakma Sanatı Atölyesi

19.00 Zeytinyağı Tanıtımı

20.00 Defne Sabunu Tanıtımı




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI