Bugun...


Bodrum Gastronomi Merkezi ve Akademisi kuruluyor
Tarih: 24-11-2022 19:57:17 Güncelleme: 24-11-2022 19:57:17 + -


Bodrum Başkent Gastronomi Akademisi Protokolü İmza Töreni ve Bodrum Yemek Kültürü Kitap Tanıtımı gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 24-11-2022 19:57

Bodrum Gastronomi Merkezi ve Akademisi kuruluyor

Bodrum Belediyesi, Başkent Üniversitesi ve Bodrum Belediyesi Gıda Eğitim AŞ iş birliğinde Bodrum’da yapılması planlanan Bodrum Başkent Gastronomi Akademisi’nin İş Birliği Protokolü İmza Töreni, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla Trafo Bodrum Kafe’de gerçekleşti. 

Protokol İmza Töreni’ne Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkent Üniversitesi Güzel sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut ile Öğretim Görevlisi Hakan Özler Bodrum Belediyesi Gıda Eğitim AŞ Müdürü Faruk Ulusoy, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

 

ARAS “GASTRONOMİ ÖNEMLİ BİR TURİZM ENSTRÜMANI”

Aras, konuşmasında bölgenin endemik bitkilerinden, deniz ürünleri kültüründen de bahsederek Bodrum’un gastronomisinin aynı zamanda önemli bir turizm enstrümanı olduğunu söyledi. Bu sebeple bölge gastronomisinin akademik açıdan çalışılmasının gerekliliğine vurgu yaparken şunlara değindi:

“Bu sektörde ihtiyaç yetişmiş insan gücü. Bu kuracağımız akademide Başkent Üniversitesi’nin imzasıyla hizmet sektörünün, turizm sektörünün ihtiyacı olan yetişmiş elemanı hazırlayacağız. Ve bu sektörlerin hizmetine vereceğiz. Burası hem bir araştırma merkezi olacak hem de eğitim merkezi olacak. Aynı zamanda da yurt içinden yurt dışından gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz ve Bodrum’a ait gastronomi kültürünün tanıtılacağı bir tanıtım odağı olacak burası.” Dedi.

 

MERKEZİ MÜSGEBİ DÜĞÜN SALONU OLACAK

Gastronomi merkezinin kurulacağı yer ile ilgili bilgiler de veren Ahmet Aras, Müsgebi Düğün ve Etkinlik Merkezi’nin bulunduğu yeri seçtiklerini ifade etti. Düğün salonu olarak devam edecek olan yerin aynı zamanda da bir akademi merkezi olarak da faaliyetini sürdüreceği bilgisini verdi. 

Bodrum Yemek Kültürü Kitap çalışmasını yapan Öğretim Görevlisi Hakan Özler “Bodrum’da kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerin araştırılması, yeniden gündeme getirilmesi, bir reçete çıkarılması için bir çalışma talebi gelmişti. Çalışmayı yürütürken BOTAV’ın üyelerinden ve bütün STK’lardan destek gördük. Yaptığımız çalışmada yöresel yemeklere hâkim 100’e yakın kişi ile görüştük. Anketler yaptık. 87 reçeteye ulaşabildik. Bodrum yemekleri literatürde hak ettiği yeri alacaktır” dedi.




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI