Bugun...


The Bodrum Cup Kampana Çanı’nın çalınması ile başladı
Tarih: 18-10-2021 20:52:11 Güncelleme: 18-10-2021 21:13:11 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 33. Kez düzenlenen The Bodrum Cup Yat Yarışmaları bugün akşam düzenlenen kampana töreni ile başladı. Törende yarışmalara 180 yatta yaklaşık 1500 denizci ve turistin yarışacağı belirtildi. Yarışmanın teması Hep Beraber olarak belirlendi.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2021 20:52

The Bodrum Cup Kampana Çanı’nın çalınması ile başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 18-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan The Bodrum cup Yat Yarışmaları’nın startı için bugün Kampana Töreni düzenlendi. Törene Organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, Muğla CHP Milletvekili Suat Özcan, yarışmaların onursal başkanı Erman Aras ve yarışmaların isim sponsoru olan Amerikan Hospital’ın Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, Bodrum Denizciler derneği Başkanı Erol Erdoğan ve denizciler katıldı.

Yaklaşık yarım saat geç başlayan kampana töreni nedeni ile bazı yelkencilerin ve basın mensuplarının töreni terk ettiği görüldü. Kampana töreninin sunuculuğunu deneyimli sunucu Murat Can Canbay yaptı.

 

 

ORGANİZASYONUN TEMASINI HEPBERABER OLARAK, BELİRLEDİK

 

Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli bir olayı gerçekleştirdik. Tam 33 yıldır aralıksız bir organizasyonu sürdürüyoruz. Her yıl gerçekten Bodrum’a yakışan bir organizasyon yapıyoruz. Bu nedenle her yıl organizasyonun üzerine bir şeyler katarak gidiyoruz. Bodrum Cup iyilik temelinde buluşmuş bir organizasyon, buradan elde edilen gelirleri önemli ve doğru vakıflara aktaran bir organizasyon. Bu yıl çok uzun süre ayrı kaldık, ayrıca çıkan yangınlarla ciğerlerimiz yandı. Bu nedenle artık bir araya gelerek hep beraber deme zamanımız geldi. Bu nedenle organizasyonun temasını Hep Beraber olarak belirledik. Yangınların yoğunlaştığı Çökertme’de bir Kerem Görsev konseri vereceğiz. Ve yarışmamızını finalini guletlerin babası olarak bildiğimiz ve geçtiğimiz aylarda vefat eden Erol Ağan tersanesinde guletlerin gölgesinde tamamlayacağız” diye konuştu.

 

 

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras yaptığı konuşmada “Bodrum Cup’ı Erman Aras başlatmadan önce Era Yat kulübü kurulmuştu. Burada onlarca sporcu yetiştirdi, aralarından Avrupa ve Dünya şampiyonları çıktı. Ardından mavi yolculuk başladı. Süngercilikten itibaren Bodrum’un ustalarının elinden çıkan tirhandiller, guletler mavi yolculuğu yaşattı. O nedenle Erman Aras’a teşekkür ediyorum. Erman abide bu topraklarda böyle bir eser bırakmış oldu. Bu etkinlik herkesin birlikte el ele düzenlediği destek olarak hayata geçirdiği bir etkinlik. Bodrum Cup bir yarıştan çok Bodrum’un bir kültürüdür" diye konuştu.

 

 

KAMPANANIN ÇANINI KOPARDILAR

 

Konuşmaların ardından rganizasyon komitesi Başkanı Süleyman Uysal ve protokol üyeleri yarışmaların startının verilmesi için kampana çanını çalmak için kürsüye geldiler. Hep birlikte çanı tutarak çalınması için hareket edilince çan yerinden koptu. Yarışmaların başlangıç çanının kopması çeşitli şaka ve espirilere yol açtı. Çan Süleyman Uysal'ın elinde kaldı.

Yarışmalar yarın saat 11.00’de Bodrum Kalesi açıklarından verilecek Bodrum- Bodrum etabı ile start alacak.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI