Bugun...


33 yıldır süren yat şöleni The Bodrum Cup başlıyor
Tarih: 08-10-2021 09:47:54 Güncelleme: 08-10-2021 09:53:54 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde mavi yolculuğun en önemli unsuru Bodrum guletleri ve ahşap yatlarının dünyaya tanıtılmasını sağlayan The Bodrum Cup 33. Yılında Akdeniz’de şölen havası estirecek.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2021 09:47

33 yıldır süren yat şöleni The Bodrum Cup başlıyor

Yaklaşık 130 yatta 2 bin gemici, yelkenci ve turistin katılacağı yarışma öncesinde organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal ve kaptanlar organizasyonu ve önemini anlattı.  Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal “Organizasyonu bu güne kadar getiren büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı daha da ileriye götürerek dünyanın en önemli ve en iyi yarışmaları haline getireceğiz. Amacımız dünyanın sayılı yat yarışları organizasyonları arasına girmeyi başaran yarışmalarımız ile kış turizmine daha çok hareketlilik getirerek değerlerimizi ve mavi yolculuğumuz daha iyi tanıtmak” diye konuştu.

 

Bodrum’da Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından ilk kez 1989 yılında düzenlenen, deniz meraklılarına, profesyonel yat mürettebatına yelkenciliği öğretip benimsetmek ve yelkenciliğin tanınmasında ve sevilmesinde önemli rol oynayan Uluslararası Bodrum Kupası The Bodrum Cup Yat Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları bu yıl Gökova’nın cennet  koylarında kül olan 60 hektarlık ormanlık alanlara dikkat çekmek amacıyla Bodrum - Ören koyları arasında düzenlenecek.

 

18- 23 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecek ve  bu yıl ana sponsorluğunu Era Bodrum Yat Kulübü ile The American Hospital’ın üstlendiği yarışmaya 33 yıldır katılan organizasyon komitesi üyesi ve Bodrum Cankurtarma ve Su Sporları ile Bodrum kent Konseyi Başkanı Kaptan  Arif Yılmaz, yarışmaların 5 gün süreceğini söyledi.

 

 

YATLARIMIZLA EGE VE AKDENİZ’DE BARIŞA VE DOSTLUĞA YELKEN AÇTIK

 

Yaklaşık 130 yatta 2 bine yakın denizci, yelken tutkunu ve turistin katılacağı organizasyonun 18 Ekim 2021 akşamı kampana çanının  çalınması ile resmen başlayacağını, yatların ilk gün 19 Ekim tarihinde Bodrum - Bodrum, ikinci gün Bodrum - Kissebükü, üçüncü gün Kissebükü -  Çökertme,  dördüncü gün Çökertme - Çökertme ve son gün ise Çökertme – Bodrum etabı ile sona ereceğini belirten Yılmaz “Akdeniz’in en büyük ve önemli yat yarışını tam 33 yıl sürdürmek gerçekten çok zor bir görev. Ancak biz Bodrumlu denizciler olarak bunu başardık. Rotalarımız sadece Bodrum ve Türkiye kıyılarında değil Ege’deki Yunanistan adalarını ve komşu yatları da içerisine alarak yıllarca barış ve dostluk ilişkilerimizi geliştirdik. Yıllarca birbirine selam vermeye çekinen iki ülkenin denizcileri birlikte aynı teknelerde yarışır, aynı teknede birlikte mücadele eder oldu. Hem yatlarımızı dünyaya tanıttık hem de Ege ve Akdeniz ve Ege kıyılarında, adalarda yaşayan insanlara, denizcilere barışı yaydık ve devam ediyoruz” diye konuştu.

 

 

30 YILDIR KAZANAN TEK KAPTAN

 

Organizasyona tam 30yıldır katılan Bodrumlu evli ve iki çocuk babası 48 yaşındaki kaptan İbrahim Bilen bugüne kadar katıldığı Mussandra 2, Grandi, Grandi 1, randa, borina, Borina 1 yatları ile her yıl dereceye girerek onlarca ödül aldı ve Regetta Bayrağı’nı taşıma hakkı elde etti. Bilen  “Bu yarışlara teknelerde miço olarak başladım.Yat yarışlarının her anını doya doya yaşadım. İlk yıllarda bir şölen havasında başlayan yarışmalar daha sonra yabancı iş adamlarının Bodrum tersanelerinde yaptırdığı kaliteli tekneler ile bir prestije dönüştü. Aralarında İngiliz futbol kulüp başkanlarının olduğu bir yarışma haline geldi. Bu yarışı kazanan adı dünyaya duyuldu. Ayrıca Bodrumlu çocuklarımız gençlerimiz için bir okul bir atölye çalışması anlamına geldi. Bu yarışmalar sayesinde Bodrum denizciliğini sağlam nesillere emanet ediyoruz. Dünyanın onlarca ülkesinden gulet yapımı için tersanelerimize talep yağıyor, tersanelere sığamaz hale geldik. Bende artık bu yıl bir yarışmacı olarak değil organizasyon komitesinde görevli olarak yine katılacağım” dedi.

 

 

 

YELKENLER BU YIL YANAN ORMANLARIMIZ İÇİN AÇILACAK

 

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal yaptığı açıklamada yarışmaların  Gulet, Gulet X Large, Thrandil, Klasik ve Polyester Yat ve Misafir Yatlar  kategorisinde düzenleneceğini belirterek  “Organizasyonu bu güne kadar getiren büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı daha da ileriye götürerek dünyanın en önemli ve en iyi yarışmaları haline getireceğiz. Amacımız dünyanın sayılı yat yarışları organizasyonları arasına girmeyi başaran yarışmalarımız ile kış turizmine daha çok hareketlilik getirerek değerlerimizi ve mavi yolculuğumuz daha iyi tanıtmak. 33 yıldır düzenlediğimiz ve Bodrum’un tersanelerinde yapılan ahşap yatların Ege’de şölen yarattığı yarışma sadece  Muğla’nın değil Türkiye’nin de en büyük festivallerinden biri haline geldi. Yaklaşık 75 kişilik bir organizasyon komitesi ile yarışmaların hazırlığını yaptık. Tamamen Bodrum’a değer katan ve gönüllü çalışan iş insanlarından oluşuyor. Yangın bölgesinde tüm yerel kurumlarımızın ne kadar büyük çaba gösterdiğine hepimiz tanık olduk. Orada isimsiz kahramanlar diyebileceğimiz bir operasyon oldu. Türkiye’nin aynı anda birçok yerinde yangınlar yaşandı ve birçok yerde olduğu gibi burada da inanılmaz bir gayret vardı, insanlar kurumlarla bir olarak çok güzel bir dayanışma örneği sergiledi. Biz de bu dayanışmayı devam ettirmek istiyoruz. Yangın sırasında fiziki olarak destekte bulunan herkesle tek tek el sıkışmak ve gözlerinin içine bakarak teşekkür etmek istiyoruz. Bu nedenle yelkenlerimizi bu yıl yanan ormanlarımızın bulunduğu Gökova’nın cennet koylarına açacağız” diye konuştu.Yarışmalar sırasında yarışa katılacak yatçılar arasında Mavi Yolculuk Yemek Yarışması, Kıyafet ve Fotoğraf Yarışmaları düzenlenecek, konserler verilecek.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI