Bugun...


Bodrumlu dalgıçlar plajda dedektörle altın avcılığına başladı
Tarih: 13-02-2021 20:03:46 Güncelleme: 13-02-2021 20:20:46 + -


Bodrum ilçesi sahillerinde dedektörle altın arayan dalgıçlar adeta kumdan servet topluyor.

facebook-paylas
Tarih: 13-02-2021 20:03

Bodrumlu dalgıçlar plajda dedektörle altın avcılığına başladı

ANTERHABER (ÖZEL)  Üç saat içerisinde 4 yüzük bulan Bodrumlu dalgıç Osman Kızılığaç “Yaklaşık üç saat içinde 4-5 bin Tl. lik altın bulduk, denizin içinde ve kumsalda aramaya devam ediyoruz, tatilcilerin düşürdükleri altınlar bize geçim kaynağı oldu” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan bazı dalgıçların sahilde ve denizin içerisinde ellerinde dedektör ile altın aramaları hız kazandı. Birçok dalgıç özellikle yazın kalabalık olan halk plajlarında 5 metreye kadar derinlikte ve kumsalın içerisinde ellerinde dedektörlerle onlarca altın bulmaya başladı.

 

 

TATİLCİNİN DÜŞÜRDÜĞÜ ALTINLAR GEÇİM KAYNAĞIMIZ OLDU

 

Bodrum'un Kızılağaç köyünde yaşayan 40 yaşındaki 20 yıllık dalgıç Osman Kızılağaç elinde dedektör ile Yalıçiftlik plajında dedektör ile altın ararken yaşadıklarını SÖZCÜ' ye anlattı. Kızılağaç "Tatilcilerin düşürdükleri altınlar ve takılar bizim için gelir kaynağı oldu. Yaz aylarının bitiminde Bodrum’un zengin turistlerinin tatil yaptığı ve kalabalık halk plajlarına giderek dedektör ile arama yapıyoruz. Birçok dalgıç arkadaşta aynı işi yapıyor. Kış aylarında geçimimizi böyle sağlıyoruz. Yalıçiftlik sahilinde bugün üç saatte 4-5 altın yüzük buldum. Değeri yaklaşık 4-5 bin TL. Elimizdeki dedektör yaklaşık 40-50 cm. derinlikteki metal parçaları tespit edebiliyor. Altın yüzük, bilezik, kolye, para ve çeşitli takılar buluyoruz” diye konuştu.

 

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI