Bugun...


Komşu Kalimnos'ta dinamitler patladı, Bodrum ayağa kalktı
Tarih: 19-04-2020 21:17:11 Güncelleme: 19-04-2020 21:41:11 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesine 8 mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) adasında bu akşam saatlerinden itibaren başlayan paskalya kutlamalarında patlatılan dinamitler Bodrum ilçesini ayağa kaldırdı.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2020 21:17

Komşu Kalimnos'ta dinamitler patladı, Bodrum ayağa kalktı

KOMŞU KALİMNOS'TA PASKALYA KUTLAMASINDA DİNAMİT PATLATTILAR BODRUM AYAĞA KALKTI

 ANTERHABER - Yüzlerce vatandaş saatlerce patlamanın neden kaynaklandığını öğrenmeye çalıştı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis mahallesine sekiz mil uzaklıktaki Kilimli (Kalimnos) adasında bugün akşam saatlerinde başlayan Paskalya kutlamalarında atılan havai fişekler ve dağlarınr yamacında patlatılan Dinamitler büyük heyecan ve gerginlik yaşanmasına neden oldu. Sokağa çıkma yasağına rağmen birçok kişi patlamanın Bodrum'daki taş ocaklarından kaynaklanmış olabileceğini düşündü.

 

 

BODRUM DİNAMİT PATLAMALARI İLE SARSILDI

 

Bodrum şehir merkezi ile Turgutreis, Bitez , Akyarlar, Gümüşlük, Ortakent Yahşi mahallelerinde çok büyük seste duyulan ve yaklaşık iki  saat ard arda süren patlamalar ilçede heyecan ve gerginlik yarattı. Yüzlerce kişi sosyal medyada durumu öğrenmeye çalıştı.  Profesyonel tur rehberi Deniz Kılıç “ Bodrum şehir merkezinde oturuyoruz. Patlamalar çok şiddetli geliyordu, Ege denizinde önce tatbikat var sandık sonra patlamayı maden ocakları yapıyor diye düşündük, ancak sokağa çıkma yasağı vardı, çalışmalar yoktu sonra patlamaların karşımızdaki Yunan adasından geldiğini öğrendik” dedi.

 

 

HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENİYOR

 

Yunanistan’ın İstanköy (Kos) ve Kilimli adaları Arama Kurtarma Derneği Başkanı Antonis Tromoulis anterhaber.com'a  yaptığı açıklamada “Bugün Kalimnos' ta büyük bir kutlama var havai fişeğin yanısıra geleneksel olarak dinamitte patlatılıyor, o nedenle ses çok yüksek geliyor” dedi.

Patlamalar saat 21.00 itibarıyla sona erdi.

 

Dinamit patlamalarını buradan izleyebilirsiniz

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI