Bugun...


Ege'de faciadan dönüldü. Göçmenlerin imdadına Bodrumlu kaptan yetişti.
Tarih: 29-08-2020 18:32:33 Güncelleme: 29-08-2020 18:32:33 + -


Ege’ nin açıklarında kaptan iki göçmenin market botunun içinde böyle buldu

facebook-paylas
Tarih: 29-08-2020 18:32

Ege'de  faciadan dönüldü.  Göçmenlerin imdadına Bodrumlu kaptan yetişti.

ANTERHABER - Muğla’nın Bodrum ilçesi yakınlarından marketten aldıkları 150 cm. lik plaj botu ile Yunanistan’a geçmeye çalışan ve Ege’de su almaya başlayan sürüklenen göçmenleri Datça –Bodrum seferini yapan feribotun kaptanı kurtardı.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinden bir marketten satın aldıkları 150 cm. lik çocukların oynadığı plaj botuna binen ve Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasına geçmek için bu gece yarısı denize açılan 30 yaşlarındaki iki Suriyeli göçmen ölümden döndü. Ellerini kürek gibi kullanarak Yunanistan’ a geçmeye çalışırken akıntıya kapılan ve su almaya başlayan bot sürüklenen Suriyeli göçmen saat 10.00 sıralarında Datça’nın Körmen Mevkii’nden hareket ederek Bodrum’ a gelmekte olan evli ve iki çocuk babası 63 yaşındaki kaptan Uğur Özsarsılmaz’ın kullandığı Kemal Reis feribotunun dikkatini çekti.

 

 

AÇIK DENİZDE SÜRÜKLENEN GÖÇMENLERİ KAPTAN FARK ETTİ

Bodrum’a 11 mil açıkta sürüklenen göçmenler botun içinden feribota el kol hareketi yaparak yardım istediler. Kaptan Özsarsılmaz feribotun rotasını değiştirip göçmenlere yöneldi. Denizin ortasında küçük botun içinde olan göçmenler feribot personeli tarafından kurtarılarak Bodrum’ a getirildi. Bodrum’daki sahil güvenlik ekiplerine teslim edilen göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Göçmenlerin kurtarılışı feribottaki yerli ve yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

 

 

NE YAPTIYSAK ADAYA ULAŞAMADIK

Kurtarılan göçmenlerden Suriyeli Avahap Salmancuri (34) “Bodrum yakınlarından denize açıldık, küreklerimiz kırıldı attık, sonra elimizle yunan adasına gitmeye çalışıyorduk bir türlü bot adaya doğru gitmedi, çok akıntı vardı. Bir süre sonra bot su almaya başladı, ne yapacağımızı şaşırdık, can yeleklerimiz vardı, soğukkanlı olmaya çalıştık. Sonra gelen feribotu görünce el salladık yardım istedik, şansımız varmış onlarda bizi gördü, yardım etti, kurtardı” diye konuştu.

 

HAVANIN SAKİN VE RÜZGARSIZ OLMASI GÖÇMENLERİN ŞANSIYDI

Bodrum Feribot İşletmeleri Genel Müdürü Metin Önder sözcü ‘ye yaptığı açıklamada “Feribotumuz Datça- Bodrum seferini yaparken denizin ortasında bir market botunun içinde iki göçmeni görünce rotasını değiştirip hemen yardıma gitti. Göçmenler yaklaşık sekiz saat boyunca ellerini kürek gibi kullanıp Yunan adasına geçmeye çalışmışlar ancak akıntı fazla olunca başaramamışlar, feribotu görünce yardım istediler. Şansları varmış çünkü o bat ile normalde rüzgarlı havada 200 metre bile gidilmez batar, hava bugün sakin ve rüzgarsızdı, göçmenleri limana getirip sahil güvenliğe teslim ettik” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI