Bugun...


Karcılıoğlu : Turizmin kartları yeniden karılıyor. Start çizgisinde olmamızı istemiyorlar
Tarih: 02-07-2020 10:41:06 Güncelleme: 02-07-2020 10:41:06 + -


BOYD (Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği) Başkanı Sertar Karcılıoğlu Avrupa Birliği, coronavirüs nedeniyle seyahat serbestisi getirdiği ülkelerin listesinde Türkiye’ ye yer vermemesini turizmde yapılan yanlışlardan kaynaklandığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2020 10:41

Karcılıoğlu : Turizmin kartları yeniden karılıyor. Start çizgisinde olmamızı istemiyorlar

Karcılıoğlu : Turizmin kartları yeniden karılıyor. Start çizgisinde olmamızı istemiyorlar

Karcıloğlu AB ülkelerinde  giriş çıkışların serbest bırakıldığı 14 ülke arasında yer almamamızın üç önemli nedeni olduğunu belirterek “Öncelikle pandemi sürecinde açıkladığımız sonuçlarda şeffaf ve güvenilir olmadık.  İnandırıcılığımızı yitirdik. AB ülkeleri bundan korktu, çünkü şeffaf ve güvenilir olmadığımızı Dünya Sağlık Örgütü’de açıkladı. Diğer önemli etken ise AB ülkeleri özellikle turizmde Türkiye ile rekabet içinde olanlar Euro ‘nun dışarı çıkmasını istemiyorlar ve rakip gördükleri ülkeler arasındaki Türkiye’ye Euro’nun kaçmasını engellemek en azından geciktirmek istiyorlar” dedi.

 

DÜNYA TURİZMİNİN KARTLARI YENİDEN KARILIYOR, HEPİMİZ AYNI START ÇİZGİSİNDEYİZ

Pandemi nedeniyle dünya turizmde tüm ülkelerin artık eşit şartlarda yeniden start alacağını belirten Karcılıoğlu “Turizmde kartlar yeniden karılıyor. Herkes start çizgisinde eşit şartlara sahip. Daha önce İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi rakip ülkeler bize bazı avantajlardan dolayı tur bindiriyorlardı. Ama bu avantajlar ellerinden alındı. Bizde devlet olarak turizmde kendimizi bu süreçte çok iyi anlatamadık. Bu fırsatı değerlendiren AB ülkeleri yeniden Türkiye’ye karşı avantajlı duruma geçmek için en ufak bir olumsuzluğu bize karşı değerlendiriyor. 14 ülke arasında olmamızın , olamamızın asıl nedenleri bunlar. Turizmde kendimizi daha iyi anlatmalı, gerçekler ışığında hareket etmeliyiz” diyerek konuştu.




Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI